Tässä on Liigan paras maalintekijä marraskuussa

1.12.2018
Tässä on Liigan paras maalintekijä marraskuussa

Kuva: Jiri Halttunen

JYPin Julius Nättinen vei Liigan marraskuun maalitykin tittelin. Nättinen iski seitsemässä ottelussaan yhtä monta maalia.

21-vuotiaan keskushyökkääjän kuukausi oli monella tavalla erityinen. Vain 10 ottelua ennen tätä kautta Liigaa pelannut Nättinen ei ollut onnistunut maalinteossa ennen marraskuun otteluitaan. Lokakuussa kautensa aloittanut Nättinen kokosi kymmenessä ensimmäisessä ottelussaan pisteet 0+1.

Maajoukkuetauon jälkeen Nättinen löysi kuitenkin hurjan tehovireen. Uran avausmaali Liigassa syntyi SaiPaa vastaan, ja siitä alkanut viiden ottelun maaliputki tuotti peräti seitsemän osumaa. Ilvestä vastaan Nättinen takoi hattutempun. Samalla myös JYP petrasi alkukauden heikkoa menestystään. Nättinen kirjasi viiden ottelun jaksolla teholukeman +8.

Kuuden maalin pelaajia marraskuussa olivat Ässien kahden hattutempun mies Jarno Kärki sekä Sportin Roope Talaja. Puolustajien parhaita maalintekijöitä olivat kolmesti osuneet Kärppien Jani Hakanpää ja Teemu Kivihalme sekä KalPan Lasse Lappalainen.

Marraskuun parhaat maalintekijät
 
Nättinen, Julius  JYP    7 7
Kärki, Jarno    Ässät   7 6
Talaja, Roope    Sport   8 6
Turunen, Teemu   HPK    8 5
Kangasniemi, Iikka HIFK   8 5
Strömwall, Malte  KooKoo  6 4
Leskinen, Ville   Kärpät  7 4
Tiivola, Peter   Ässät   7 4
Strömberg, Kim   KooKoo  7 4
Ainali, Aleksi   Sport   8 4
Partanen, Mika   Jukurit  8 4
Kakko, Kaapo    TPS    8 4
Oksanen, Ahti    SaiPa   9 4
Perrin, Éric    JYP    9 4
Zohorna, Hynek   Pelicans 9 4 

---
Julkaisija: Antti Seppänen