Lassi Lehtinen lauantain sankarina – Liiga-historiaa toisena maalivahtina kautta aikojen

1.12.2018
Lassi Lehtinen lauantain sankarina – Liiga-historiaa toisena maalivahtina kautta aikojen

Lassi Lehtisen lauantai-ilta Äijänsuolla oli ikimuistoinen. (Kuva: Elmeri Elo)

Lauantain kierroksen sankariksi nousi Lukon Lassi Lehtinen, joka onnistui maalinteossa toisena maalivahtina Liiga-historian aikana. Maalivahtien päivää täydensi HPK:n Emil Larmi, joka nousi nollapelitilaston jaetulle kärkipaikalle. Sarjakärki Kärpät puolestaan jatkoi huimaa vierasvoittoputkeaan.

KalPa - HPK 0-4 (0-1, 0-1, 0-2) | Tilastot | Maalikooste

HPK-vahti Emil Larmi pelasi jo kauden neljännen nollapelinsä pysäyttämällä ottelussa 27 kiekkoa. Urallaan Larmi on torjunut kaikkiaan 15 nollapeliä. HPK:n avausmaalista ja samalla ottelun voittomaalista vastannut Philippe Cornet katkaisi kahdeksan ottelun maalittoman putkensa.

Sport - JYP 4-3 (1-0, 0-1, 3-2) | Tilastot | Maalikooste

JYP oli kiinni kolmessa pisteessä vielä minuutti ennen ottelun loppua, mutta sitten Sport iski: puolustaja Tony Sund tasoitti ylivoimalla ajassa 59.05, ja kahden maalin iltaa viettänyt William Rapuzzi teki voittomaalin vain 15 sekuntia ennen päätössummeria. Rapuzzi on koonnut neljässä viimeisessä ottelussaan pisteet 3+2 ja teholukeman +5.

Tappara - HIFK 4-3 JA (1-0, 1-3, 1-0, 1-0) | Tilastot | Maalikooste

Tappara nousi jatkoaikavoittoon kahden maalin takaa. Antti Erkinjuntti tasoitti pelin ylivoimalla kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria, ja Tappara-kapteeni Kristian Kuusela iski ratkaisun jatkoajalla läpiajosta. HIFK:n Iikka Kangasniemi teki kaksi maalia joukkueelleen toisessa erässä.

Ässät - Ilves 2-3 JA (0-1, 1-1, 1-0, 0-1) | Tilastot | Maalikooste

Ilves otti revanssin Ässistä marraskuun jatkoaikatappion jälkeen. Ilveksen ratkaisijan viitan puki päälleen Joona Ikonen, joka teki jatkoaikaosuman ajassa 61.50. Edellisessä kohtaamisessa hattutempun tehnyt Jarno Kärki johdatti joukkueensa jatkoajalle tasoitusmaalillaan ja nousi maalipörssin jaetulle kakkospaikalle.

Pelicans - Kärpät 2-3 (2-1, 0-1, 0-1) | Tilastot | Maalikooste

Kärppien vierasvoittojen sarja jatkui Lahdessa – Kärpät on voittanut jo peräti 11 peräkkäistä vierasotteluaan. Oskar Osala ja Michal Kristof (1+1) olivat mukana Kärppien ensimmäisissä maaleissa, Ville Leskinen (1+1) teki voittomaalin päätöserän puolivälissä.

Lukko - TPS 5-2 (1-0, 0-1, 4-1) | Tilastot | Maalikooste

Lukko osoitti jälleen olevansa hankala vastus TPS:lle Äijänsuolla. Lukko teki päätöserässä neljä maalia, joista viimeisen iski maalivahti Lassi Lehtinen tyhjään TPS-maaliin. 19-vuotiaasta Lehtisestä tuli Liiga-historian toinen maalivahti, joka on onnistunut maalinteossa. Nykyinen Sport-vahti Mika Järvinen pystyi samaan lähes päivälleen 10 vuotta sitten joulukuussa 2008 KalPa-paidassa Lukkoa vastaan. Lukon voittomaalista lauantaina vastasi Janne Keränen (1+1), joka katkaisi 12 ottelun maalittoman putkensa. TPS:n molemmat maalit merkittiin Zach Budishin nimiin.


---
Julkaisija: Antti Seppänen