Ilveksen Oskari Laaksoselle kolmen ottelun pelikielto – katso video

27.11.2018

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Ilveksen Oskari Laaksoselle kolmen ottelun pelikiellon lauantain Ilves–KalPa-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Laaksonen on pelikiellossa Ilveksen kolmessa seuraavassa ottelussa: 30.11. Ilves–SaiPa, 1.12. Ässät–Ilves ja 5.12. Ilves–KooKoo.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Oskari Laaksonen
Ottelu: Ilves–KalPa
Peliaika 50:41
Pelipäivä: 24.11.2018

1. Selostus asiasta

Ilves–KalPa-ottelun peliajassa 50:41 Ilveksen Oskari Laaksonen taklaa KalPan Frank Gymeriä. Tilanteesta jäällä tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tilannehuone on katsonut kyseisen taklauksen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Laaksoselle ottelurangaistus päähän kohdistuvasta taklauksesta.

Laaksonen on antanut suullisen lausuman tilanteesta. Taklattu Gymer ei loukkaantunut tilanteessa.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Säännön i ja ii kohtien mukaan päähän kohdistuvasta taklauksesta määrätään harkinnan mukaan pieni rangaistus ja käytösrangaistus (2+10); iso rangaistus ja pelirangaistus (5+20) tai ottelurangaistus (OR).

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Tilanteessa Laaksonen pyrkii syöttämään kiekon poikkikentän toiselle puolustajalle, mutta kiekko osuu karvaavaan Gymeriin ja jää paikoilleen. Tämän seurauksena Laaksonen pysäyttää liikkeensä, samalla Gymerin luistellessa kohti Laaksosta. Tässä tilanteessa Laaksonen nostaa kätensä ja mailansa ylöspäin. Laaksonen osuu ylös nostetulla poikittaisella mailallaan Gymeriä päähän aiheuttaen vastustajan päähän voimakkaan iskun.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Laaksonen pelaa tilanteen erittäin huolimattomasti ja on vastuussa mailastaan, joka osuu voimakkaasti Gymeriä päähän. Delegaatio pitää Laaksosen tekoa säännön 124 mukaisena päähän kohdistuneena taklauksena, josta tulee, ottaen huomioon kuluvalla kaudella määrättyjen rangaistusten taso, määrätä kolmen ottelun pelikielto.

Laaksosella ei ole huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa Liigassa.

3. Ratkaisu

Ilveksen Oskari Laaksoselle määrätään kolmen (3) ottelun pelikielto. Laaksonen on pelikiellossa Ilveksen seuraavissa kolmessa ottelussa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

26. marraskuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen