Pörssikärki viikon tulikuumin – “Onnistui kaikessa mitä teki”

26.11.2018
Pörssikärki viikon tulikuumin – “Onnistui kaikessa mitä teki”

Kuva: Mika Kylmäniemi

HPK:n Teemu Turunen on Viikon tulikuumat pelaajat –listan ykkösnimi. Kärkitrioon sijoittuvat lisäksi HPK:n Emil Larmi ja JYPin Julius Nättinen.

23-vuotias Teemu Turunen pelaa kolmatta kauttaan Liigassa ja on rikkomassa jo kauden puolivälissä viime kaudella syntyneen piste-ennätyksensä. Turunen on marraskuun seitsemän ottelun pisteputkensa aikana koonnut pisteet 5+6.

"Kiristi vielä tahtia viime viikosta ja nousi pistepörssin kärkeen. Onnistui viikon kahdessa pelissä kaikessa mitä teki. Aina vaarallinen, kun on kentällä. Hakee erinomaisesti vapaata paikkaa ja löytää kiekollisena omien pelaajien lavat mahtavalla prosentilla. Pelissä on myös sopivaa röyhkeyttä ja Pennasen antamat vapaudet tuovat Turusen luovuuden esiin. Viikon kahteen peliin pisteet 2+4."

Emil Larmi kasvatti viikolla syyskauden nollapeliensä määrän kolmeen. 22-vuotias kolmannen kauden Liiga-pelaaja torjui jo lokakuussa erinomaisesti. Marraskuun tilastosaldot ovat mainiot 1,35 / 92,9.

"Täydellinen viikko takana. Kaksi peliä, kaksi voittoa ja kaksi nollapeliä. Pelityyli on omintakeinen ja tuo mieleen legenda Dominik Hasekin. Erittäin elastinen Larmi taistelee aina tilanteet loppuun asti ja tekee erittäin odottamattomia torjuntoja. Haastaa hyökkääjiä vahvasti ja maalivahtikouluissa tyyli saisi varmasti epäilyjä. Mutta tärkeimpänä asiana on, että kiekot pysähtyvät."

Julius Nättinen on löytänyt erinomaisen pistevireen marraskuun maajoukkuetauon jälkeen. Neljässä ottelussa Nättinen on kirjauttanut pisteet 6+2 ja merkkauttanut tehopörssiin lukeman +7.

"Teki tasoituksen Tapparaa vastaan kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja varmisti pisteet Jyväskylään ainoana onnistujana voittomaalikilpailussa. Neljän viime pelin aikana yhtä vaille kaikki kauden pisteet tehnyt Nättinen kruunasi viikonlopun voittomaalilla Ässiä vastaan. Päässyt konkareiden Immosen ja Tuppuraisen rinnalla oivaan lentoon, mikä lupaa hyvää loppukautta ajatellen."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen