Viikon tulikuumin – “Valtava halu ratkaista otteluita”

19.11.2018
Viikon tulikuumin – “Valtava halu ratkaista otteluita”

Kuva: Mikko Pylkkö

KooKoon Malte Strömwall on viikon tulikuumien pelaajien ykkösnimi tällä viikolla. Kärkitrioon sijoittuvat lisäksi JYPin Julius Nättinen ja SaiPan Cody Kunyk.

Malte Strömwall on ollut syyskaudella erinomaisessa maalivireessä. KooKoo-laituri on Liigan pelätyin ylivoimapyssy – kauden 13 osumasta peräti 10 on syntynyt ylivoimalla. Tällä tahdilla ruotsalainen on murskaamassa Liigan ylivoimamaaliennätyksen (17).

"KooKoon kruununjalokivi. Valtava halu ratkaista otteluita. Pelaa kohti maalia. Jatkuva laukaisu-uhka. Toisaalta löytää vapaan lavan, jos sellainen on tarjolla. Viimeisen minuutin ratkaisumaali Sportia vastaan oli viikon häkellyttävin suoritus."

21-vuotias nuorten maailmanmestari Julius Nättinen pelasi viime kaudella AHL:ssä. Liigassa uran 20 ensimmäistä ottelua meni ilman täysosumia. Maajoukkuetauon jälkeen Nättinen onnistui maalinteossa ensin SaiPaa vastaan ja takoi kaksi päivää myöhemmin hattutempun Ilveksen verkkoon.

"Isokokoinen Nättinen teki paluun Suomeen muutaman Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen. On pelaajana tasaisen varma puurtaja, joka on parhaimmillaan kahden suunnan pelaamisessa. Suuret vahvuudet puuttuvat, mutta heikkouksiakaan ei juuri ole. Sai avattua Liiga-uran maalihanansa viime viikolla tekemällä kahteen peliin neljä osumaa."

Cody Kunyk pelaa toista kauttaan Liigassa. 28-vuotiaan kanadalaisen viime kauden maaleista puolet oli voittomaaleja. Tällä kaudella Kunyk on löytänyt tehokkuutensa viime kierroksilla: kolmessa viime ottelussaan hän on kirjannut pisteet 1+7.

"Erittäin kovalla asenteella esiintyvä kanadalainen pelaa vahvaa kautta. Tekee kentällä oikeita ratkaisuja ja on viime kauteen nähden pystynyt rauhoittamaan pelaamista. Ajoittaiset ylilyönnit sekä selvät väärät valinnat ovat jääneet vähiin. Hankala pelaaja puolustaa, koska on vahva ja röyhkeä. Viikon kahteen peliin pisteet 0+5."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen