Liigan kärkiottelu kääntyi Kärpille – Strömwall ja Nättinen iskivät hattutemput

17.11.2018
Liigan kärkiottelu kääntyi Kärpille – Strömwall ja Nättinen iskivät hattutemput

Radek Koblizek käynnisti Kärppien takaa-ajon lauantaina. (Kuva: Ville Honkonen)

Lauantaina Liiga-kierroksen voittajat olivat HPK, Jukurit, JYP, Kärpät, KooKoo ja Tappara. Ilta sisälsi myös kaksi hattutemppua. Näistä vastasivat KooKoon Malte Strömwall ja JYPin Julius Nättinen.

HPK–HIFK 4–3 JA (1–1, 1–1, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Liigassa neljäntenä oleva HPK aiheutti HIFK:lle lauantaina seitsemännen peräkkäisen tappion. Joukkueet iskivät varsinaisella peliajalla maaleja vuorotahtiin. HPK:lta osuivat 100. Liiga-ottelunsa pelannut Jere Innala, pisteet 1+1 kerännyt Markus Nenonen ja kauden kolmannen maalinsa tehnyt Janne Lahti. HIFK:n kahdesta ensimmäisestä maalista vastasivat puolustajat, kun Ville Varakas ja Teemu Eronen osuivat. Kolmas maali oli taituri Iikka Kangasniemen käsialaa. Ottelu ratkesi HPK:lle Teemu Turusen maalilla, kun jatkoaika ehti vanheta ainoastaan 36 sekuntia. Hienon alustuksen voittomaaliin teki kolmannen ottelun HPK:ssa pelannut Niclas Lucenius.

Jukurit–Pelicans 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Viimeisessä playoffs-paikassa kiinni oleva Jukurit kaatoi lauantaina viikon neljännen ottelunsa pelanneen Pelicansin. Mikkeliläisten ykkösnimet olivat pisteet 1+1 keränneet Vadim Pereskokov ja Julius Vähätalo. Toisessa erässä syntynyt ottelun voittomaali oli puolestaan Mika Partasen käsialaa. Lahtelaisille raskas viikko tuotti kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Pelicans löytyy sarjataulukosta hyvistä asemista viidenneltä sijalta.

JYP–Ilves 5–2 (2–1, 0–1, 3–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Peliään uomiin saava JYP kaatoi lauantaina Jyväskylässä Ilveksen vahvan päätöserän ansiosta. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina päätöserään asti, jossa JYP iski ottelun ratkaisseet kolme täysosumaa. Illan ykkösnimeksi nousi Liiga-uransa ensimmäisen hattutempun tehnyt Julius Nättinen. Kaikkiin Nättisen osumiin syöttöpisteen merkkautti Jani Tuppurainen. Osumien myötä Nättinen nosti kauden maalimääränsä neljään. Ottelu sisälsi myös kaksi Liiga-uran avausmaalia – nämä merkittiin JYPin Roni Allénin ja Ilveksen Cam Barkerin nimiin. Voitto oli JYPille toinen peräkkäinen.

Kärpät–TPS 3–2 (0–2, 1–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Liigan kärkiottelu pelattiin lauantaina Oulussa, jossa Kärpät ja TPS kohtasivat 6200 katsojan edessä. TPS karkasi avauserässä kahden maalin karkamatkalle Oula Palvelle ja Simon Suorannalle merkityillä osumilla. Kärppien kiri toisessa erässä aloitti kauden neljännen maalinsa tehnyt Radek Koblizek. Kärpät nousi lopulta arvokkaaseen voittoon päätöserän minuutin ja 15 sekuntia kestäneen tehohetken ansiosta. Tuolloin verkkoja heiluttivat tasoituksen tehnyt Shaun Heshka ja vanhaa seuraansa voittomaalilla kurittanut Jasper Lindsten. Voitto oli Kärpille jo seitsemäs peräkkäinen. Kirin myötä oululaiset kasvattivat sarjajohtonsa jo 11 pisteeseen.

Sport–KooKoo 3–4 (1–0, 1–2, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo otti lauantaina revanssin Sportista, kun joukkueet kohtasivat tuplaotteluiden toisessa osassa Vaasassa. Illan ykkösnimeksi kohosi Liigan pistepörssin kärkinimi Malte Strömwall (3+1), joka iski hattutempun ja alusti vielä lisäksi yhden osuman. Ruotsalaishyökkääjän voittomaali syntyi ainoastaan 51 sekuntia ennen päätössummeria. Kaksi Strömwallin osumista alusti puolustaja Kalle Valtola (0+2). Sportin tehokkaimmat olivat pisteet 1+1 keränneet Aleksi Ainali ja Antti Kalapudas. Näin Sportin ja KooKoon välisten tuplaotteluiden voitot (1–1) ja pisteet (3–3) tasattiin.

Ässät–Tappara 2–3 (0–1, 1–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Vahvassa vireessä oleva Tappara juhli lauantaina Porissa viidettä peräkkäistä voittoaan. Liigassa perää pitävä Ässät ei kuitenkaan taipunut helpolla. Tapparan osumista vastasivat Liiga-uransa avausmaalin tehnyt Anton Levtchi sekä päätöserässä ylivoimalla osuneet Juhani Jasu ja Niko Ojamäki. Kotijoukkueen maaleista vastasivat toisessa erässä ottelun tasoittanut Jussi Makkonen ja päätöserässä kavennusmaalin iskenyt Juho Tommila. Tappion myötä Ässien kolmen ottelun voittoputki katkesi. Tappara puolestaan kirii toisena olevaa TPS:ää kiinni, eroa on enää neljä pistettä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen