Oskar Osala sopimukseen Kärppien kanssa – “Kansainvälisesti kokenut huippupelaaja”

12.11.2018
Oskar Osala sopimukseen Kärppien kanssa – “Kansainvälisesti kokenut huippupelaaja”

Oskar Osala esiintyi Liigassa viimeksi reilut 10 vuotta sitten, Bluesin paidassa. (Kuva: Jukka Rautio)

Kärpät on solminut loppukauden kattavan sopimuksen hyökkääjä Oskar Osalan kanssa. 30-vuotias Osala on pelannut Liigassa viimeksi kaudella 2007-08.

Viimeiset kymmenen kautta ulkomailla viettänyt hyökkääjä edusti viime kaudella KHL:n Metallurg Magnitogorskia. Syksyn ajan Osala on huolehtinut fysiikastaan omatoimisella harjoittelulla, eikä ole pelannut vielä sarjaotteluita.

– Olen pitänyt itseni hyvässä kunnossa, ja olen ollut nyt muutaman päivän tiiviimmin jäällä. Haluan kuitenkin olla omien standardieni mukaan huippukunnossa ennen kaukaloon hyppäämistä.

Vaasan Sportissa kiekko-oppinsa saanut Osala pelasi tähän asti ainoan Liiga-kautensa 2007-08. Hän kirjasi Bluesin paidassa 53 ottelussaan pisteet 18+17=35. Tuolla kaudella Osala palkittiin myös Jarmo Wasaman muistopalkinnolla Liigan parhaana tulokkaana.

Vuosina 2008-11 Osala pelasi Pohjois-Amerikassa ja debytoi myös NHL:ssä. AHL:ssä laitahyökkääjä pelasi kaikkiaan 202 ottelua pistein 61+60=101 ja voitti AHL:n mestaruuden keväällä 2009.

Kaudet 2011-18 kuluivat KHL-kaukaloissa. Seitsemän kauden aikana hän pelasi sarjassa kaikkiaan 367 ottelua pistein 88+78=166. KHL:n mestaruutta Osala juhli vuosina 2014 ja 2016.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Osala on erinomainen lisä oululaisten joukkueeseen. Pelitaitojen lisäksi hän toimii myös hyvänä esimerkkinä nuoremmille pelaajille harjoittelusta ja elämisestä pelin ulkopuolella.

– Oskar on kansainvälisesti kokenut huippupelaaja, joka tuo omalla osaamisellaan varmasti paljon joukkueeseen. Hän on esimerkillinen pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella, sekä ennen kaikkea upea persoona. Hienoa saada hänet osaksi Oulun Kärppiä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen