Ässät julkaisi päävalmentajansa kausille 2019–21 – vahvuutena pelaajien kehittäminen

9.11.2018
Ässät julkaisi päävalmentajansa kausille 2019–21 – vahvuutena pelaajien kehittäminen

Ässien päävalmentajaksi kausiksi 2019-21 on nimitetty Jari Pasanen. Pitkään valmennustehtävissä Saksassa toiminut 54-vuotias Pasanen valmentaa tällä kaudella Tanskan pääsarjassa Frederikshavnin joukkuetta.

– Jari Pasanen sopii tekemäämme suunnitelmaan. Hänen yksi keskeisimmistä vahvuuksistaan on pelaajien kehittäminen, ja hän on täysin sitoutunut suunnitelmaamme, Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kertoo.

Ässät on neuvotteluissa loppusuoralla kausien 2021-23 päävalmentajan kanssa. Nimitys tullaan virallisesti julkaisemaan keväällä 2021.

* * *

Joukkueen rakentamiseen sekä Ässien urheilutoiminnan johtamiseen erikoistuneeseen työryhmään kuuluvat Ässien tulevat päävalmentajat, asiantuntijajäsen Kari Takko, Ässät ry:n valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa, valmentaja Jere Härkälä, HC Ässät Pori Oy:n hallituksen jäsen Jaakko Virtanen, pelaajakoordinaattori Elmo Aittola sekä toimitusjohtaja Mikael Lehtinen.

Työryhmän toimintamallissa pelaajakoordinaattorin vastuulla on pelaajatiedon hankkiminen sekä yhteydenpito agentteihin. Päätökset pelaajahankinnoista tekee työryhmä.

– Tämän mallin myötä meillä aikaisempaa huomattavasti laajemmat verkostot Suomessa, Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa. Pelaajakoordinaattorin taustalla on useita pelaajatarkkailijoita, joiden tiedot Elmo Aittola jalostaa työryhmän päätettäväksi, Mikael Lehtinen kertoo.

Tavoitteena pitkäjänteisyys, kivijalkana pelaajien kehittäminen

Viime kesänä Ässät linjasi merkittäväksi tavoitteeksi pelaajapolun selkeyttämisen sekä sellaisten toimintamallien rakentamisen, joiden avulla pelaajien kehittäminen olisi mahdollisimman hyvällä tasolla.

– Olemme tehneet töitä taustalla jo pidemmän aikaa, mutta Liiga-joukkueen huono urheilullinen menestys pakotti meidät nopeuttamaan aikataulujamme. Pitkäjänteinen eteneminen on puuttunut toiminnastamme ja siihen tulee nyt muutos, HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Juusela sanoo.

Ässien tulevien vuosien menestyksen ehdottomina kulmakivinä ovat pitkäjänteinen toiminta sekä pelaajien kehittäminen. Tulevien vuosien valmentajavalinnat on tehty sopimaan Ässien pitkän tähtäimen suunnitelmaan.

– Tulevien vuosien päävalmentajien erikoisosaaminen tukee pelaajien kehittämistä. Heidät on valittu Ässien pitkän tähtäimen suunnitelmaan sopivina osina ja tulevat päävalmentajat ovat sitoutuneet 100-prosenttisesti meidän suunnitelmaamme.

– Tinkimättömänä tavoitteenamme on menestyä jokaisena kautena. Nyt tehtävillä toimenpiteillä varmistamme hyvälle urheilulliselle menestykselle kivijalan, Juusela kertoo.


---
Julkaisija: Antti Seppänen