Ville Vahalahden huima kiekkoura päättyy – “Oikeassa kohtaa täytyy osata antaa myös periksi”

8.11.2018
Ville Vahalahden huima kiekkoura päättyy – “Oikeassa kohtaa täytyy osata antaa myös periksi”

Kuva: Timo Savela

Pitkän ja menestyksekkään uran Liigassa pelannut laitahyökkääjä Ville Vahalahti lopettaa pelaajauransa. Koko alkukauden poissa kaukalosta ollut 41-vuotias Vahalahti joutui tekemään lopettamispäätöksen loukkaantumisesta johtuen.

– Nyt tuli vastaan se päivä, jolloin on aika laittaa luistimet lopullisesti naulaan. Peliuran jatkuminen oli totta kai edelleen haaveena, mutta oikeassa kohtaa täytyy osata antaa myös periksi. Varmuutta ei ole, mutta saan käteni ehkä kovalla kuntoutuksella vielä sellaiseen toimintakuntoon, että sillä voisi tulevaisuudessa elää normaalia arkielämää. Ammattijääkiekkoilijan uraan siitä ei kuitenkaan enää ole, Vahalahti kertoo Lukon verkkosivuilla.

Joulukuussa 1998 Liigassa debytoinut Vahalahti edusti kasvattajaseuraansa TPS:ää ja nykyistä seuraansa Rauman Lukkoa kaikkiaan 977 ottelussa. Lisäksi tilastoihin kertyi 107 ottelua playoffseissa.

Vahalahti voitti Suomen mestaruuden TPS:n riveissä neljä kertaa (1999, 2000, 2001, 2010) sekä kerran SM-hopeaa TPS:ssä (2004) ja SM-pronssia Lukossa (2014).

Vahalahti kokosi urallaan muhkeat 687 (260+427) pistettä. Hän on kaikkien aikojen pistepörssissä parhaana aktiivipelaajana viidennellä sijalla, edellään vain Janne Ojanen (799), Arto Javanainen (792), Matti Hagman (750) ja Reijo Leppänen (730). Ottelutilastossa hänen edellään ovat Jan Latvala (1230), Erik Hämäläinen (1001) ja Markus Kankaanperä (988).

Piste-ennätyksensä (20+32=52) Vahalahti teki 36-vuotiaana ensimmäisellä Lukko-kaudellaan 2013-14, jolloin hän voitti myös Veli-Pekka Ketola -palkinnon runkosarjan parhaana pistemiehenä.

Maajoukkueessa Vahalahti pelasi 22 A-maaottelua ja edusti Leijonia vuoden 2009 MM-kisoissa.

– Koko tämän hienon ja antoisan matkan olen saanut kulkea yhdessä hienojen ihmisten kanssa. Kaikki pelaajat, valmentajat, huollot, toimistojen väet ja agentti, joiden kanssa olen saanut työskennellä, ovat tulleet minulle erittäin läheisiksi. Jääkiekko on tarjonnut minulle elinikäisiä ystävyyssuhteita, jotka kantavat myös uran jälkeiseen aikaan.

Suurin kiitos suuntautuu kotiin ja sieltä löytyviin taustajoukkoihin.

– Ilman vanhempieni tukea ja heidän tekemäänsä työtä, en olisi koskaan saanut mahdollisuutta nauttia tästä matkasta. He ovat kuljettaneet minua juniorina harjoituksiin ja peleihin, sekä toimineet aikuisiällä tukena aina kun olen sitä tarvinnut.

– Erityisesti haluan kiittää perhettäni ja vaimoani. Hän on jaksanut hoitaa meidän perheemme arkea niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Hän on ollut ja tulee aina olemaan se tuki, johon voin turvata.

>> Lue lisää: raumanlukko.fi

* * *

Lukko juhlistaa Ville Vahalahden hienoa uraa Kivikylän Areenalla helmikuussa. Juhlaottelu Lukon ja TPS:n välillä pelataan lauantaina 16.2.2019 klo 18.30.


---
Julkaisija: Antti Seppänen