Itävaltalaishyökkääjä Manuel Ganahl siirtyy Pelicansista Lukkoon

8.11.2018
Itävaltalaishyökkääjä Manuel Ganahl siirtyy Pelicansista Lukkoon

Manuel Ganahl vaihtaa Lahdesta Raumalle. (Kuva: Aku Rive)

Lukko hankki hyökkäykseensä alkukauden Pelicansia edustaneen Manuel Ganahlin. 28-vuotias Itävallaan maajoukkuepelaaja siirtyy sinikeltaisiin loppukauden sopimuksella. Lisäksi sopimukseen on kirjattu Lukon optio kaudesta 2019–20.

183-senttinen ja 83-kiloinen vasemmalta laukova Manuel Ganahl pelasi alkukaudella Pelicansin riveissä yhteensä 12 ottelua pisteillä 0+1. Ganahl siirtyy Lahteen täksi kaudeksi EBEL-liigan Klagenfurter AC:sta.

– Mukava persoona, jolla on kova halu pelata ja kehittyä. Pelicansista miehelle ei löytynyt sopivaa roolia, joten yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa koimme, että sopimuksen purkaminen on paras ratkaisu, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Ganahl on ennen Pelicansiin siirtymistä edustanut kotimaansa pääsarjassa Graz 99ers'ia ja Klagenfurter AC:ta. Viimeisen yhdeksän EBEL-kauden aikana hän on viimeistellyt 454 runkosarjaottelussa pisteet 100+147. Pudotuspelejä miehelle on kertynyt 42 pistein 6+14.

– Ganahl on vahva pelaaja, joka pelaa hyvää peruslätkää. Hän pystyy pelaamaan roolia kuin roolia, niin tasakentällisin kuin yli- ja alivoimallakin. Kyseessä on ammattimies, jolla on vankka kokemus kotimaansa pääsarjasta ja Itävallan maajoukkueesta. Hän on kova urheilija ja myös ihmisenä hyvä tyyppi, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo.

Itävallan maajoukkueen vakiorinkiin jo vuosia kuulunut laitahyökkääjä on edustanut kotimaataan kaksissa MM-kisoissa vuosina 2015 ja 2018. Yhteensä Ganahl on pelannut 74 A-maaottelua ja viimeistellyt niissä pisteet 13+15.

– Olemme seuranneet hänen pelaamistaan ja meidän näkemyksemme mukaan kyseessä on todella paljon parempi pelaaja kuin mitä alkukausi on osoittanut. Uskomme, että hän pystyy auttamaan joukkuettamme. Tästä kielii myös hänen vahvat tilastonsa Itävallan sarjasta, Sahlstedt taustoittaa.

Tällä hetkellä Itävallan maajoukkueen mukana oleva hyökkääjä liittyy Lukon vahvuuteen ensi viikon alkupuolella.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen