Ässien Aleksi Rekoselle yhden ottelun pelikielto – katso video

8.11.2018

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Ässät-hyökkääjä Aleksi Rekoselle yhden ottelun pelikiellon perjantain Ilves–Ässät-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Rekonen kärsi pelikieltonsa väliaikaisen pelikiellon aikana 3.11. Ässät–KalPa-ottelussa. Rekonen on pelikelpoinen Ässien seuraavassa ottelussa, keskiviikkona 14.11. HIFK–Ässät.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Aleksi Rekonen
Ottelu: Ilves–Ässät
Peliaika: 51:08
Pelipäivä: 2.11.2018

1. Selostus asiasta

Ilves–Ässät-ottelun peliajassa 51:08 Ässien Aleksi Rekonen luistelee Ilveksen Juho Liuksialan editse ja osuu tätä samalla päähän. Ottelun erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta Rekoselle rangaistusta.

Liigan tilannehuone on havainnut tilanteen ja tilanteen katsonut päävideotuomari asettanut taklauksen kurinpitokäsittelyyn päähän kohdistuneena taklauksena, josta tulee määrätä Rekoselle ottelurangaistus.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Liuksiala joutui jättämään pelin kesken päähän tulleen osuman takia.

Rekonen on antanut suullisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Säännön i ja ii kohtien mukaan päähän kohdistuvasta taklauksesta määrätään harkinnan mukaan pieni rangaistus ja käytösrangaistus (2+10); iso rangaistus ja pelirangaistus (5+20) tai ottelurangaistus (OR).

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta todetusti Ässien puolustaja on omalla puolustusalueella aloittamassa hyökkäykseen lähtöä ja lähtee nostamaan kiekollisena hyökkäystä. Edelleen videotallenteelta voidaan todeta, että Ilveksen Liuksiala luistelee kohti keskialuetta pyrkien pysymään kiekollisen Ässien pelaajan vauhdissa ja estämään avaussyöttömahdollisuuksia. Tässä tilanteessa Rekonen luistelee etuviistosta Liuksialan eteen ja pelaajien luistelulinjojen kohdatessa Rekonen osuu vartalollaan Liuksialaa päähän.

Kurinpitodelegaatio pitää Rekosen osumistaan Liuksialaan tarkoituksellisena kiekottoman pelaajan estämisenä. Edellä mainitusta syystä ja koska pelaajien välisessä kontaktissa aiheutuu isku Liuksialaa päähän, delegaatio katsoo, että Rekonen on kontaktillaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, joten tilanteesta tulee määrätä Rekoselle ottelurangaistus säännön 124 perusteella.

Pelikiellon kestoa harkitessaan delegaatio on ottanut huomioon Rekosen menettelyn moitittavuuden sekä kuluvalla kaudella päähän kohdistuneista taklauksista määrättyjen pelikieltojen pituudet sekä pelitilanteen kokonaisuudessaan. Kurinpitodelegaatio pitää Rekosen tekoa yhden ottelun arvoisena tekona.

3. Ratkaisu

Ässien Aleksi Rekoselle määrätään yhden (1) ottelun pelikielto.

Rekonen on määrätty kurinpitodelegaation päätöksellä väliaikaiseen pelikieltoon 3.11.2018, jonka takia hän ollut poissa kokoonpanosta Ässien 3.11.2018 pelaamasta ottelusta. Rekosen pelikielto on tullut kärsityksi väliaikaisen pelikiellon aikana.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

5. marraskuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen