JYP vahvistuu Liigasta tutuilla puolustajilla

7.11.2018
JYP vahvistuu Liigasta tutuilla puolustajilla

Nolan Yonkman tekee paluun JYP-paitaan. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP on tehnyt kahden kuukauden mittaiset sopimukset Nolan Yonkmanin, 37, ja Oscar Eklundin, 30, kanssa. Jatkosopimuksen joukkue sorvasi Robert Rooballe. Henri Tamminen puolestaan ei jatka JYPin paidassa.

Nolan Yonkman on JYPin kannattajille tuttu pelaaja kolmelta edelliseltä pelikaudelta. 166 ottelua Liigassa pelannut isokokoinen (198/114) Yonkman tarjoaa JYPin mukaan joukkueelleen kokonsa lisäksi kovuutta, johtajuutta sekä puolustustaitoja.

Yonkman tulee Suomeen seuraavan viikon loppupuolella ja hänen pestinsä JYPin kanssa ulottuu 20.1.2019 saakka.

Oscar Eklund on pelannut aiemmin yhteensä viitenä kautena (2011-17) Liigaa Kärppien, HIFK:n ja KooKoon riveissä. Hänet tunnetaan Liigassamme hyvästä pelisilmästään sekä pelinavaustaidoistaan. Eklund on pelannut Liigassa yhteensä 185 ottelua pistein 7+48=55.

Eklund liittyy JYPin joukkueen vahvuuteen viikonloppuna. Eklundin pesti JYPissä on sovittu tällä erää päättyväksi 12.1.2019.

– JYPin syksyä ovat varjostaneet sekä heikko kilpailumenestys että muutaman puolustajan loukkaantuminen. Sekä Yonkman että Eklund tekevät JYPistä paremman. Heillä molemmilla on pelissään selkeä henkilökohtainen erikoisosaaminen, jonka he meille mukanansa tuovat, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari sanoo.

* * *

Kolmatta kauttaan JYPissä pelaava Robert Rooba, 25, solmi JYPin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen.

– Robi tuo kaukaloomme kokoa, luisteluvoimaa ja laukauksia. Pukukoppiimme tämä joukkueen ilopilleri tuo ison määrän energiaa. Pelaajana Robi on jo tuloksentekijä, mutta vielä kehittyvässä iässä. Olemme JYPissä iloisia tästä jatkosopimuksesta, ottajia olisi ollut runsaasti muuallakin, Jukka Holtari kommentoi.

Sen sijaan laitahyökkääjä Henri Tammisen JYP-taival päättyy.

– Emme löytäneet Henkalle JYPistä hänelle sopivaa roolia, ja nyt sekä seura että pelaaja etsivät Tammiselle uutta pelipaikkaa, Holtari sanoo.


---
Julkaisija: Antti Seppänen