Liiga lauantaina: Kumman putki kestää?

3.11.2018
Liiga lauantaina: Kumman putki kestää?

Kuva: Ville Honkonen

Liigassa pelataan lauantaina kuusi ottelua. Vaasassa kohtaavat voittoputkissa olevat Sport ja Kärpät. Länsirannikon paikallisessa huippuvireinen TPS saa haasteen Lukolta. Lue taustat päivän otteluihin. Kierroksen jälkeen Liigassa vetäydytään 10 päivän maaottelutauolle.

>> Katso Veikkauksen pelikohteet kierrokselle

JYP (3-6-9) - Jukurit (5-7-6) | Kokoonpanot

JYP on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Jukurit on puolestaan kolmen ottelun voittoputkessa ja voittanut neljä viidestä viime ottelustaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: syyskuussa Jukurit voitti Jyväskylässä 4-1, lokakuun alussa JYP voitti Mikkelissä voittomaalikilpailussa 3-2.

SaiPa (6-5-7) - HIFK (6-7-5) | Kokoonpanot

SaiPalla on tappiot kahdesta edellisestä ottelustaan Pelicansia ja TPS:ää vastaan. HIFK on ajautunut kolmen tappion putkeen ja hankkinut kuudesta viime ottelustaan vain yhden voiton. SaiPa ja HIFK kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Tappara (7-4-7) - HPK (8-5-6) | Kokoonpanot

Tappara palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen kukistamalla Lukon perjantaina Raumalla voittomaalikilpailussa. HPK hävisi perjantaina Kärpille kotonaan. Neljästä viime ottelustaan HPK on voittanut yhden. Kauden avausviikonloppuna HPK voitti Tapparan 2-1 voittomaalikilpailussa.

TPS (11-5-2) - Lukko (5-5-9) | Kokoonpanot

TPS lähtee otteluun kuuden ottelun voittoputkessa. Lukolla puolestaan on takanaan viisi tappiollista ottelua. TPS ja Lukko kohtaavat kauden aikana kuudesti – lauantain mittelö on kauden ensimmäinen.

Ässät (1-5-13) - KalPa (4-7-8) | Kokoonpanot

Ässät katkaisi perjantaina kuuden ottelun tappioputkensa kaatamalla Ilveksen jatkoajalla. KalPalla on alla kaksi jatkoaikaottelua; perjantaina kuopiolaiset hävisivät Sportille jatkoajalla. Lokakuun alussa KalPa voitti Ässät Kuopiossa 4-2.

Sport (6-7-5) - Kärpät (13-4-2) | Kokoonpanot

Sport on voittanut neljä edellistä otteluaan. Se sivuaa vaasalaisten voittoputkiennätystä Liigassa. Kärpät jatkoi voittojen tiellä perjantaina HPK:ta vastaan. Peräkkäisiä voittopelejä on koossa nyt neljä. Joukkueet kohtasivat lokakuussa Oulussa ja Kärpät voitti puhtaasti 5-0.


---
Julkaisija: Antti Seppänen