Liiga perjantaina: Kuntopuntarin menestyjällä pitkä putki rikottavana

2.11.2018
Liiga perjantaina: Kuntopuntarin menestyjällä pitkä putki rikottavana

KooKoo on voittanut viisi kuudesta viime ottelustaan. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Liiga jatkuu perjantaina kuudella ottelulla. Viime kierroksilla vahvasti pelanneet HPK ja Kärpät ottavat yhteen Hämeenlinnassa. Lukko hakee katkaisua tappioputkeensa, kun vastaan asettuu Tappara. Kouvolassa kovakuntoinen KooKoo hakee jatkoa nousuvireelleen HIFK:ta vastaan. KooKoon edellisestä täydestä pistepotista helsinkiläisiä vastaan on vierähtänyt tovi. Lue taustat illan kierrokselle.

>> Lue Veikkauksen Liigan Kuumat illalle

HPK - Kärpät | Kokoonpanot

HPK haki puhtaan vierasvoiton maanantaina HIFK:sta. Yhdeksästä kotiottelustaan HPK:lla on kuusi voittoa. Kärpillä on alla kolme voittopeliä. 14 pelin jaksolla joukkue on napannut 13 voittoa. Vierasvoittoputki on kuuden pelin mittainen. Syyskuussa Kärpät voitti HPK:n Oulussa 4-0. Viime kaudella HPK hallitsi keskinäisiä pelejä voitoin 3-1.

Ilves - Ässät | Kokoonpanot

Ilves hävisi keskiviikkona Kärpille Oulussa 1-2. Kuudesta viime ottelustaan Ilves on voittanut yhden varsinaisilla peliajoilla. Kotonaan Ilves on jäänyt ilman kolmen pisteen voittoa kolmessa edellisessä kotiottelussaan. Ässät saapuu Tampereelle kuuden ottelun tappioputkessa. Kahdeksasta vierasottelusta on tullut kaksi voittoa. Ilves ja Ässät kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella. Ilves on voittanut joukkueiden kolme viimeisintä kohtaamista. Tampereen kuudesta viimeisimmästä kohtaamisesta Ilveksellä on viisi voittoa.

KooKoo - HIFK | Kokoonpanot

KooKoo kuuluu Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueisiin. Kuudesta viime ottelustaan joukkue on kairannut viisi voittoa. Viidestä edellisestä kotiottelusta on tullut vain yksi voitto varsinaisilla peliajoilla. HIFK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja voittanut viiden ottelun jaksolla vain kerran. Yhdeksän vierasottelua ovat tuottaneet kaksi kolmen pisteen voittoa ja kolme voittoa jatkoaikapeleissä. Syyskuun lopulla HIFK voitti KooKoon kotonaan 4-2. Viime kaudella HIFK hallitsi kohtaamisia voitoin 3-1. KooKoo on voittanut HIFK:n edellisen kerran varsinaisella peliajalla 5.11.1989.

Lukko - Tappara | Kokoonpanot

Lukko on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan maalierolla 5-16. Kotipeleissään Lukolla on petrattavaa, sillä kahdeksasta ottelusta on tullut kolme voittoa. Tappara on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan HIFK:lle ja TPS:lle tylysti yhteismaalein 0-9. Syyskauden yhdeksän vieraspeliä ovat tuottaneet 13 pistettä. Lukko voitti Tapparan syyskuun lopulla Tampereella 4-3. Kuudesta viimeisestä kohtaamisesta Lukko on voittanut viisi. Raumalla pelatuista yhdeksästä viimeisimmästä ottelusta Tapparalla on vain yksi varsinaisen peliajan voitto.

Pelicans - JYP | Kokoonpanot

Pelicans on pelannut viime kierroksilla nousujohteisesti ja napannut kolme voittoa neljästä viimeisestä ottelustaan. Kaksi edellistä kotipeliä on päättynyt lahtelaisten voittoon. JYP on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan KalPalle ja Sportille maalilla. 12:sta viime ottelustaan JYP on hankkinut ainoastaan yhden kolmen pisteen voiton. Pelicans ja JYP kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella. JYP on voittanut kolme edellistä joukkueiden keskinäistä ottelua.

Sport - KalPa | Kokoonpanot

Sport lähtee kotiotteluunsa kolmen ottelun voittoputkessa. Kotonaan vaasalaiset ovat voittaneet kolme edellistä peliään ja hävinneet syyskaudella kotihallissaan vain kerran varsinaisilla peliajoilla. KalPa katkaisi edellisessä ottelussaan JYPiä vastaan peräti kahdeksaan otteluun venyneen tappioputkensa. Syksyn kahdeksassa vierasottelussaan kuopiolaiset ovat jääneet ilman kolmen pisteen voittoa. Sport ja KalPa kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella. KalPa on ollut viime vuosina hankala vastus Sportille: joukkueiden seitsemästä edellisestä kohtaamisesta KalPa on voittanut kuusi ja Kuparisaaresta KalPalla on neljän ottelun voittoputki alla.


---
Julkaisija: Antti Seppänen