Tulikuumana maajoukkueeseen – “Pelaa jatkuvalla peliotteella”

29.10.2018
Tulikuumana maajoukkueeseen – “Pelaa jatkuvalla peliotteella”

Kuva: Elmeri Elo

Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi on valittu HPK:n Teemu Turunen. Listan kärkikolmikkoon sijoittuivat lisäksi HIFK:n tulokaspelaaja Niklas Nordgren ja TPS:n konkari Ilari Filppula.

Teemu Turunen on pelannut kaksi mainiota kautta HPK:ssa ja kuulunut joukkueen kärkihyökkääjiin. Tällä kaudella 22-vuotias laitahyökkääjä on ottanut askeleen kohti Liigan eliittiä ja noussut myös Liigan pistepörssin kärjen tuntumaan. 17 ottelussa on syntynyt 17 (5+12) pistettä.

"Erittäin tehokas viikko takana (2+4), joka nosti Turusen pistepörssin kärkipaikoille. Hyvä kestävyys pelata ja pelaa jatkuvalla peliotteella. Pelaa hyökkääjäksi isoja minuutteja illasta toiseen."

Juniori-ikäluokissa maalintekijän kykynsä näyttänyt Niklas Nordgren debytoi jo viime kaudella Liigassa. Viime kierroksilla Nordgren on ottanut paikkansa HIFK:n hyökkäyksestä ja pelannut piste per peli –tahdilla.

"18-vuotias huippulupaus haistaa hyvin maalipaikat ja haluaa tehdä maaleja. Viimeistelytehokkuus ei ole vielä huippuluokkaa, mutta seilaa silti kolmen pelin maaliputkessa. Puutteita luistelussa ja fysiikassa."

Ilari Filppulan suoritustaso on pysynyt koko syksyn vakuuttavalla tasolla. Hyökkääjän syöttötaito tunnetaan, ja tällä kaudella myös maaliteko on sujunut. Lokakuun kahdeksassa ottelussaan Filppula on ollut vain kerran jäällä, kun vastustaja on onnistunut maalinteossa tasakentällisin.

"Filppula jatkaa hienoa kauttaan. Tepsin kiekollisen pelin pääarkkitehti on tämän hetken tahdilla tekemässä omaa piste-ennätystään Liigassa. Teki sadannen maalinsa ottelussa HIFK:ta vastaan. Filppulan kiekonkäsittely on kerrassaan ihailtavaa, ja hänen syöttövalikoimansa on Liigan monipuolisimpia. Hakee kiekottomana paikkaa hanakasti ja on harvoin pelin ulkopuolella."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen