KalPa katkaisi pitkän tappioputkensa – SaiPan kotitaika säilyi

27.10.2018
KalPa katkaisi pitkän tappioputkensa – SaiPan kotitaika säilyi

Ville-Vesa Vainiola oli voittomaalikilpailun sankari. (Kuva: Atte Rissanen)

Täysi seitsemän ottelun Liiga-kierros päätti viikon. Lauantain voittajat olivat länsirannikon kiertueensa täyteen pistepottiin päättänyt Kärpät, Pelicansin jatkoajalla kaatanut Ilves, kahdeksan ottelun tappioputkensa päättänyt KalPa, hyvävireinen Jukurit, kotivoittoputkeaan jatkanut SaiPa, Ässät kaatanut Sport ja myöhäisottelussa HIFK:n voittanut TPS.

Lukko–Kärpät 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukon Janne Niskalan tekemästä avausmaalista Kärpät nappasi lauantaina länsirannikon kiertueensa toisen voiton. Oululaiset iskivät yhden maalin jokaista erää kohti. Liigan kärjessä porskuttavan Kärppien maaleista vastasivat Michal Kristof ja kauden avausmaalinsa tehneet Atte Ohtamaa ja Otto Karvinen. Lukolle tappio oli kolmas peräkkäinen.

Ilves–Pelicans 3–2 JA (0–1, 2–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves otti viikon toisen voittonsa, kun tamperelaiset kaatoivat Pelicansin jatkoajan jälkeen. Illan sankariksi nousi kahden maalin iltaa viettänyt Ilves-hyökkääjä Panu Mieho. Pelicans karkasi ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle, kun Casimir Jürgens osui kahdesti. Ilves aloitti kirin ajassa 33.20, kun Arttu Ruotsalainen toi tupsukorvat maalin päähän. Lopusta huolehti kauden maalimääränsä viiteen nostanut Mieho.

KalPa–JYP 1–0 VL (0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Kuopiossa pelattiin lauantaina 65 minuuttia Liiga-kiekkoa ilman maalia. Sekä KalPan Denis Godla että JYPin Eetu Laurikainen esittivät tukun hienoja torjuntoja. Voittaja selvisi kuitenkin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa kolmesti onnistunut Ville-Vesa Vainiola nousi KalPan sankariksi. Voitolla kuopiolaiset katkaisivat peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

KooKoo–Jukurit 1–2 (0–2, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Hyvävireinen Jukurit haki vahvan avauserän ansiosta lauantaina täyden pistepotin Kouvolasta. Jukurit karkasi avauserässä kahden maalin karkumatkalle Miika Roineen ja kauden avausmaalinsa tehneen Nestori Lähteen osumilla. KooKoo nousi maalin päähän kuudella kenttäpelaajalla pelatessaan, kun Miikka Pitkänen onnistui ajassa 58.16. Tämän lähemmäksi kouvolalaiset eivät kuitenkaan päässeet. Voitto oli Jukureille kolmas viimeiseen neljään otteluun. KooKoon neljän ottelun voittoputki puolestaan katkesi.

SaiPa–HPK 3–2 JA (0–1, 2–0, 0–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa on edelleen voittamaton kotonaan. Lauantaina lappeenrantalaiset ottivat historiallisen seitsemännen peräkkäisen kotivoittonsa. SaiPan voittomaalista jatkoajalla vastasi Brenden Kichton, osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla. Varsinaisella peliajalla joukkueet iskivät maaleja vuorotahtiin. SaiPalta osuivat kapteeni Jonatan Tanus ja Ville Koho sekä HPK:lta Eetu Tuulola ja loppuhetkillä tasoituksen iskenyt Valtteri Puustinen. Sarjataulukossa joukkueilla on eroa kaksi pistettä yhden ottelun enemmän pelanneen HPK:n hyväksi.

Sport–Ässät 3–1 (2–1, 1–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Sport otti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa, kun Ässät kaatui Vaasan lauantai-illassa vahvan avauserän ansiosta. Kotkapaidat karkasivat jo ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana kahden maalin karkumatkalle Tommi Tikan ja Antti Kalaputaan maaleilla. Ässät ilmoittautui peliin mukaan vielä Jyri Marttisen kauden avausmaalilla, joka syntyi ainoastaan sekunti ennen ensimmäisen erän loppua. Toisessa erässä Olavi Vauhkonen lisäsi jälleen Sportin johdon kahteen maaliin. Ässille tappio oli viides peräkkäinen.

TPS–HIFK 5–2 (2–1, 0–0, 3–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Lauantain myöhäisottelussa TPS otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun HIFK kaatui yli 7200 katsojan edessä lukemin 5–2. Turkulaisten illan pisteykkönen oli pisteet 1+2 kerännyt Petteri Wirtanen. TPS ratkaisi ottelun ensimmäisen ja kolmannen erän aikana. Muut TPS-maalit merkittiin Patrick Bjorkstrandille, Teemu Väyryselle, Ilari Filppulalle ja Ilkka Heikkiselle. Pisteittä jääneeltä HIFK:lta osuivat Niklas Nordgren ja Ryan O'Connor. TPS on kaatanut HIFK:n kauden molemmissa otteluissa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen