HIFK:n Juhani Tyrväiselle ei määrätty pelikieltoa – katso video

24.10.2018

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt HIFK:n Juhani Tyrväiselle pelikieltoa lauantain Lukko–HIFK-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Tyrväinen on pelikelpoinen HIFK:n seuraavassa ottelussa, keskiviikkona 24.10. HIFK–Pelicans.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Juhani Tyrväinen
Ottelu: Lukko–HIFK
Peliaika 19:24
Pelipäivä: 20.10.2018

1. Selostus asiasta

Lukko–HIFK-ottelun peliajassa noin 19:24 HIFK:n Juhani Tyrväinen taklaa Lukon Jakub Krejcikiä. Tilannehuone on katsonut kyseisen taklauksen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä ottelurangaistus päähän kohdistuvasta taklauksesta.

Tyrväinen on lausumapyynnön johdosta antanut lausuman tilanteesta. Taklattu Krejcik pelasi ottelun loppuun asti.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Säännön i ja ii kohtien mukaan päähän kohdistuvasta taklauksesta määrätään harkinnan mukaan pieni rangaistus ja käytösrangaistus (2+10); iso rangaistus ja pelirangaistus (5+20) tai ottelurangaistus (OR).

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta. Delegaatio toteaa, että HIFK:n Tyrväinen luistelee vastaan Krejcikiä, joka on käynnistämässä Lukon ylivoimapeliä aloittavaa hyökkäystä Lukon kenttäpäädystä. Krejcik ei onnistu harhauttamaan vastaan luistelevaa Tyrväistä, joka pääsee taklaamaan Krejcikiä. Taklauksen Tyrväinen suorittaa vasen olkapää edellä osuen valtaosin Krejcikiä ylävartaloon. Kurinpitodelegaatio toteaa, ettei taklaus ole kohdistunut Krejcikiä päähän eikä taklaus muutenkaan aiheuta iskua Krejcikiä päähän, joten kyse ei ole päähän kohdistuneesta taklauksesta. Delegaatio toteaa myös, ettei tilanteessa tapahdu muutakaan sääntörikettä, joka edellyttäisi ottelurangaistusta. Näin ollen delegaatio toteaa, ettei tilanteesta tule määrätä ottelurangaistusta Tyrväiselle.

3. Ratkaisu

HIFK:n Juhani Tyrväiselle ei määrätä ottelurangaistusta.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 22. lokakuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen