Ville Viitaluoman pelaajaura ohi – 18 vuotta ammattilaisena

18.10.2018
Ville Viitaluoman pelaajaura ohi – 18 vuotta ammattilaisena

Kuva: Kimmo Metsälä

HPK tiedotti torstaina, että keskushyökkääjä Ville Viitaluoman pelaajaura on päättynyt loukkaantumisen johdosta. Viitaluoman alaraajavammaa ei pystytä kuntouttamaan enää pelikuntoon.

37-vuotiaan Viitaluoman ammattilaisura alkoi HIFK:ssa kaudella 2000-01. Sen jälkeen keskushyökkääjä pelasi Liigaa Pelicansissa, SaiPassa, Bluesissa ja Sportissa. HPK:ssa Viitaluoma pelasi yhteensä kuusi kautta. Liigassa hän pelasi kaikkiaan 745 ottelua ja kirjasi niissä 419 (168+251) pistettä.

Keväällä 2018 tullut loukkaantuminen esti kuitenkin ammattilaisjääkiekon pelaamisen tulevaisuudessa. Myös normaalielämän kannalta jalka vaatii vielä pitkän kuntoutuksen.

– Olen saanut pelata 18 vuotta jääkiekkoa ammatikseni. Se oli tietysti aluksi unelma, josta tuli todellisuutta ja olen kiitollinen siitä. Uran aikana tuli nähtyä monenlaista joukkuetta ja sarjaa, mutta mikään ei yltänyt HPK:n tasolle. Pelasin HPK:ssa parhaimmat kauteni ja samalla myös Hämeenlinnasta tuli koti, jonne jäämme myös tulevaisuudessa, kertoo Viitaluoma.

– Ehkä upein jääkiekkokokemukseni on keväältä 2010, kun menimme HPK:n kanssa finaaleihin asti. Huikea puolivälieräsarja HIFK:ta vastaan ja sen sisällä tapahtuneet heittelyt 6–1-tappiosta 1–0-voittoon. Molemmat finaalijoukkueet, HPK ja TPS, tulivat ihan puskista, muistelee Viitaluoma.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kiittää Viitaluomaa vuosien saatossa tehdystä HPK-työstä.

– Varmasti koko HPK-perhe yhtyy kiitokseeni mukaan. "Vili" on ollut hyvä työkaveri ja kerholainen isolla sydämellä. Valitettavaa on se, että ura päättyy loukkaantumiseen, eikä vapaaehtoisesti. Toivon, että kun aika on kypsä, näemme Vilin mentorin roolissa seurassamme ja jälleen osana isoa HPK-perhettä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen