Nuoret tulevaisuuden nimet tulikuumina – katso top 10!

15.10.2018
Nuoret tulevaisuuden nimet tulikuumina – katso top 10!

Veini Vehviläisen vire Kärppä-maalilla on ollut kohdallaan. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Liiga-viikon tulikuumimpien pelaajien kärjen muodostavat nuoret pelaajat. Kärppien Veini Vehviläinen jatkaa listan kärkipaikalla. Ilveksen Joose Antonen ja HIFK:n Anton Lundell sen sijaan ovat perinteisen listan top 10:ssä ensimmäistä kertaa urallaan.

Veini Vehviläinen pelasi JYPiä vastaan jo kauden neljännen nollapelinsä. 21-vuotias maalivahti pitää tilastojen ykköspaikkaa. Päästettyjen maalien keskiarvo yhdeksässä ottelussa on huima 1,10.

"Napautti taas yhden nollapelin entisten jatkoksi. Hallitsevan mestarin paketti näyttää todella valmiilta jo tässä vaiheessa kautta, eikä vähiten yltiöitsevarman maalivahdin ansiosta. Koko ja rauhallisuus saavat vastustajan hyökkääjät näyttämään aseettomilta."

Joose Antonen esiintyy Liigassa viidennellä kaudellaan. JYPissä ja Lukossa Antonen jäi sivurooliin, mutta nyt ensimmäinen kausi kasvattajaseurassa näyttäisi tuovan läpimurron. 11 ottelussa on syntynyt 10 pistettä.

"23-vuotias Antonen on erittäin nyky-Ilveksen näköinen pelaaja. Vauhdikas laituri raastaa ja haastaa ja aiheuttaa näin ongelmia vastustajilleen. Kovan vauhdin lisäksi maksava yleisö on saanut ajoittain nauttia näyttävistä "jalkakynistä". Myös henkilökohtaiset piste- ja maaliennätykset on jo laitettu uusiksi, vaikka olemme vasta lokakuun puolivälissä."

Lokakuun alussa 17 vuotta täyttänyt Anton Lundell kuuluu Suomi-kiekon huippulupauksiin. Syyskuun lopulla debyyttinsä Liigassa tehnyt toisen polven kiekkoilija on iskenyt kolmessa viime ottelussaan yhteensä kolme maalia.

"Superlupaus kehittyy huimin harppauksin. Aina rauhallisella sentterillä on erinomainen peliäly. Pelaa hyvin molempiin suuntiin. Tarvitsee lisää voimaa pitkään kroppaansa. Kaksi maalia Kuopiossa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen