Liiga perjantaina: Tamperelaiset kaukaloissa – jatkuuko Ilveksen huippuvire?

12.10.2018
Liiga perjantaina: Tamperelaiset kaukaloissa – jatkuuko Ilveksen huippuvire?

Kuva: Mikko Pylkkö

Viikonloppu käynnistyy kahden ottelun kierroksella. Vaasassa Sport pyrkii katkaisemaan kotonaan kokemiensa jatkoaikatappioiden sarjan, kun vastassa on kovakuntoinen Ilves. Tampereella Tappara hakee muutosta alkukauden vaisuuteensa. Vastustaja KooKoolla on katkaistavanaan tappioputki. Lue taustat illan otteluihin.

Sport - Ilves | Kokoonpanot

Sport oli voitokas keskiviikkona Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Joukkue on voittanut kolme neljästä viime ottelustaan. Kotonaan Sportilla on kuitenkin harvinainen neljän jatkoaikatappion putki takanaan. Ilves saapuu Vaasaan neljän ottelun voittoputkessa. Seitsemästä viime ottelusta on tullut kuusi voittoa. Viidestä vierasottelustaan tamperelaiset ovat napanneet neljä voittoa. Kuudesta edellisestä Sportin ja Ilveksen kohtaamisesta Ilves on voittanut viisi. Syyskuussa Ilves voitti Tampereella 6-2.

Poissa kokoonpanosta
Sport: Joonas Komulainen, Niklas Nevalainen, Toni Kallela, Erik Riska, Mikko Vainonen
Ilves: Jerry Ahtola, Eemeli Suomi

Tappara - KooKoo | Kokoonpanot

Tappara on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan (Kärpät ja JYP). Alkukauden 10 ottelua ovat tuottaneet voittosarakkeeseen vain kaksi täyttä pistepottia. Viidestä kotipelistään kevään hopeajoukkue on voittanut kaksi. KooKoo on neljän ottelun tappioputkessa. Kotonaan KooKoo on napsinut pisteitä 1,83 pisteen keskiarvolla, mutta hävinnyt kaikki viisi vierasotteluaan jo varsinaisilla peliajoilla. Syyskuussa KooKoo riepotteli Tapparaa Kouvolassa peräti 8-3. Kolmen edellisen kauden Tampereen kohtaamisista voitot ovat Tapparan eduksi 5-1.

Poissa kokoonpanosta
Tappara: Jere Karjalainen
KooKoo: Emil Kristensen, Kimi Koivisto, Ville Järvinen, Martin Berger, Henrik Forsberg


---
Julkaisija: Antti Seppänen