Liiga torstaina: Sarjakärki Jyväskylässä – kääntyykö hallinta?

11.10.2018
Liiga torstaina: Sarjakärki Jyväskylässä – kääntyykö hallinta?

Teemu Kivihalmeen (vas.) Kärpät vierailee torstaina Jyväskylässä. (Kuva: Ville Honkonen)

Torstaina Liigassa pelataan kolme ottelua. Helsingissä TPS hakee katkaisua HIFK:n hallinnalle keskinäisissä otteluissa. Jyväskylässä Kärpät pyrkii takaisin voittokantaan JYPin kotihallissa. Raumalla vieraileva HPK on ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoittonsa perässä noususuhdanteessa olevan Lukon vieraana. Lue taustat illan kierrokselle.

HIFK - TPS | Kokoonpanot

HIFK pelasi edellisen ottelunsa tasan viikko sitten ja oli voitokas Jukureita vastaan. Neljästä kotipelistään HIFK on napannut kolme voittoa ja 10 pistettä. TPS voitti edellisessä ottelussaan viime perjantaina SaiPan kotonaan ja palasi voittokantaan kahden tappiopelin jälkeen. Viidestä vierasottelustaan TPS on voittanut neljä. Viime kaudella HIFK voitti TPS:n kaikissa neljässä keskinäisessä ottelussa. Kuuden viimeisimmän kauden Helsingin kohtaamisista voitot ovat HIFK:n eduksi 12-2.

Poissa kokoonpanosta
HIFK: Iikka Kangasniemi, Juha Jääskä, Henrik Koivisto, Aleksi Laakso, Lucas Lessio
TPS: Topi Jaakola, Simon Suoranta, Lauri Korpikoski, Elmeri Eronen, Elias Karvonen

JYP - Kärpät | Kokoonpanot

JYP voitti lauantaina Tapparan voittomaalikilpailussa. Viidessä viime ottelussaan JYP on kuitenkin jäänyt ilman kolmen pisteen voittoa. Viidestä kotipeleistään JYPillä on koossa vain viisi pistettä. Kärpät matkustaa Jyväskylään kuuden ottelun voittoputkessa, jolta maaliero on muhkea 23-6. Viidestä vierasottelustaan Kärpät on voittanut neljä. JYP on voittanut Kärpät neljässä viimeisimmässä Jyväskylän kohtaamisessa. Kahden edellisen kauden keskinäisten pelien voitot ovat JYPin eduksi 6-2.

Poissa kokoonpanosta
JYP: Mikko Mäenpää, Jani Tuppurainen, Janne Kolehmainen, Julius Nättinen
Kärpät: Jyri Junnila, Sami Anttila, Miska Humaloja

Lukko - HPK | Kokoonpanot

Lukko haki keskiviikkona 4-1-vierasvoiton KooKoosta. Synkän alkusyksyn jälkeen raumalaiset ovat ottaneet kuuden pelin jaksolla neljä voittoa. Neljästä kotiottelusta on kuitenkin tullut vain yksi voitto. HPK hävisi keskiviikkona kotonaan Sportille. Viidestä vieraspelistään HPK ei ole hankkinut vielä yhtään kolmen pisteen voittoa. Neljästä viimeisimmästä Äijänsuon ottelusta HPK on voittanut kolme. Viime kaudella voitot tasattiin 2-2.

Poissa kokoonpanosta
Lukko: Ville Vahalahti
HPK: Ville Viitaluoma, Filip Krivosik, Janne Lahti, Niclas Almari


---
Julkaisija: Antti Seppänen