Vierasjoukkueet vahvoja – Ilves illan ainoa kotivoittaja

10.10.2018
Vierasjoukkueet vahvoja – Ilves illan ainoa kotivoittaja

Ilveksen Riku Helenius torjunut viimeisestä neljästä ottelusta neljä voittoa. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Vierasjoukkueet olivat vahvoilla Liiga-viikon avanneella keskiviikon kierroksella. Vierasvoittoihin ylsivät Sport, SaiPa, Lukko ja Pelicans. Vahvassa vireessä oleva Ilves oli puolestaan ainoa kotivoittaja. Palaa illan tunnelmiin kierroskatsauksesta.

HPK–Sport 1–3 (0–1, 0–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Nousuvireinen Sport otti keskiviikkona kolmannen voittonsa viimeiseen neljään otteluun. Vaasalaiset kaatoivat vieraskaukalossa HPK:n ehjän esityksen jälkeen. Sportin osumista vastasivat kauden avausmaalinsa tehnyt Valentin Claireaux, pisteet 1+1 kerännyt Aleksi Ainali ja tyhjiin osunut Roope Talaja. Sami Aittokallion unelma nollapelistä murtui 37 sekuntia ennen päätössummeria, kun Philippe Cornet iski Kerhon ainokaisen. Voiton Sport nousi HPK:n ohi kahdeksanneksi.

Ilves–Jukurit 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Vahvavireinen Ilves otti keskiviikkona kotiyleisönsä edessä neljännen peräkkäisen voiton, kun Jukurit kaatui lukemin 1–0. Ottelun ainoa maali nähtiin jo avausminuuteilla, kun Panu Mieho iski kauden avausmaalinsa ja samalla ensimmäisen maalinsa Ilves-paidassa. Tyylikkään osuman alustivat Mike Halmo ja Juho Liuksiala. Ilves-maalivahti Riku Helenius merkkautti ottelun myötä itselleen kauden toisen nollapelinsä. Ilves nousi voitolla Liigassa jo kolmanneksi.

KalPa–SaiPa 3–4 VL (1–1, 1–0, 1–2, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

KalPa ja SaiPa tarjosivat Kuopiossa mielenkiintoisen taistelun Liiga-pisteistä. Ottelu ratkesi lopulta vasta voittomaalikilpailussa, jossa SaiPan Ahti Oksanen iski ratkaisun. Kuopion ilta sisälsi myös kolme Liiga-uran avausmaalia. Näistä vastasivat SaiPan Erik Autio ja Oskari Lehtinen sekä KalPan Joona Riekkinen. Ottelun päätöserässä koettiin huima 51 sekunnin pätkä, jonka aikana nähtiin peräti kolme maalia! Illan tuloksen myötä SaiPa ja KalPa jatkavat Liigassa tasapisteissä.

KooKoo–Lukko 1–4 (1–0, 0–1, 0–3)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko palasi keskiviikkona voittokantaan kaatamalla KooKoon vahvan päätöserän ansiosta. KooKoolle tappio oli neljäs peräkkäinen. Lisäksi kouvolalaiset jäivät kotiottelussaan ensimmäistä kertaa pisteettä tällä kaudella. Kotijoukkue iski tappiosta huolimatta ottelun alkutahdit Malte Strömwallin kauden seitsemännellä osumalla. Lukon maaleista vastasivat Brandon DeFazio sekä kauden avausmaalinsa tehneet Tapio Laakso, Jere Friberg ja Eetu Koivistoinen.

Ässät–Pelicans 2–5 (0–3, 1–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans katkaisi keskiviikkona kolmen ottelun tappioputkensa Porissa, kun vaikeaa alkukautta pelaava Ässät kaatui lukemin 2–5. Ottelu kääntyi Pelicansille vahva avauserän ansiosta, jonka osuivat Jesse Mankinen, Jesse Ylönen ja Hynek Zohorna. Viimeisenä majaileva Ässät on edelleen ilman täyttä pistepottia. Kahden viimeisen erän molemmat joukkueet onnistuivat vielä kahdesti. Ässiltä kauden avausmaalinsa iskivät Kristian Tuohilampi ja Tuomas Huhtanen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen