Liiga keskiviikkona: Nousuvireelle jatkoa?

10.10.2018
Liiga keskiviikkona: Nousuvireelle jatkoa?

HPK (Markus Nenonen) ja Sport (Joel Kiviranta) kohtaavat keskiviikkona Hämeenlinnassa.

Liigassa pelataan keskiviikkona viiden ottelun kierros. Hämeenlinnassa vieraileva Sport yrittää katkaista pitkän tappioputkensa HPK:ta vastaan. Tampereella Ilves hakee jo kauden seitsemättä voittoaan, kun vastassa on Jukurit. Vahvasti kotonaan esiintynyt KalPa saa vastaansa SaiPan. KooKoo pyrkii palaamaan voittokantaan isännöidessään Lukkoa. Ässät metsästää edelleen ensimmäistä kolmen pisteen voittoa ottelussa Pelicansia vastaan. Lue taustat illan kierrokselle.

HPK - Sport | Kokoonpanot

HPK on voittanut kahdessa viime ottelussaan KooKoon ja KalPan. Kotonaan HPK on voittanut kolme neljästä ottelustaan. Sport voitti edellisessä pelissään Pelicansin voittomaalikilpailussa, joka oli joukkueen viides jatkoaikaottelu tällä kaudella. Sport on hävinnyt kahdeksasta ottelustaan vain yhden varsinaisilla peliajoilla. HPK:lla on otteluista Sportia vastaan peräti kahdeksan ottelun voittoputki takanaan. Sport on voittanut HPK:n viimeksi 10.3.2016.

Poissa kokoonpanosta
HPK: Ville Viitaluoma, Filip Krivosik, Janne Lahti, Niclas Almari
Sport: Joonas Komulainen, Niklas Nevalainen, Ville Saukko, Toni Kallela, Erik Riska

Ilves - Jukurit | Kokoonpanot

Ilves lähtee otteluun kolmen pelin voittoputkessa. Kuudesta viime ottelustaan Ilves on voittanut viisi. Jukurit oli lauantaina voitokas KooKoota vastaan. Syksyn neljästä vierasottelustaan Jukurit on voittanut kolme. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi ja voitot tasattiin 2-2.

Poissa kokoonpanosta
Ilves: Jerry Ahtola, Eemeli Suomi
Jukurit: Mika Partanen, Aleksi Salonen (pelikielto)

KalPa - SaiPa | Kokoonpanot

KalPan neljän ottelun voittoputki katkesi lauantaina HPK:ta vastaan. Niiralan montussa KalPa on menestynyt alkukaudella mainiosti, kun viidestä ottelusta on tullut neljä voittoa. SaiPa palasi edellisessä ottelussaan lauantaina voittokantaan kahden tappion jälkeen. Viidestä vierasottelustaan SaiPa on voittanut vain yhden varsinaisilla peliajoilla. SaiPa voitti edelliset kohtaamiset KalPaa vastaan viime kevätkaudella. Sitä ennen KalPa hallitsi keskinäisiä kahdeksan ottelun jaksolla voitoin 7-1.

Poissa kokoonpanosta
KalPa: Mikael Seppälä, Joni Ikonen, Alexander Ruuttu, Ville-Vesa Vainiola, Jaakko Rissanen, Henri Knuutinen, Frank Gymer (pelikielto)
SaiPa: Ville Koho, Elmeri Kaksonen, Roy Radke, Emil Oksanen

KooKoo - Lukko | Kokoonpanot

KooKoo on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Joukkueen kotiotteluissa on ollut kuitenkin positiivinen vire, sillä viidestä ottelusta on tullut kolme voittoa ja 11 pistettä. Lukko hävisi lauantaina KalPalle. Alkukauden tappioputki on hieman helpottanut, ja raumalaiset ovat napanneet kolme voittoa viidestä viime ottelustaan. Viime kauden kohtaamisissa sekä KooKoo että Lukko voittivat kerran kotonaan ja kerran vieraissa.

Poissa kokoonpanosta
KooKoo: Juha Järvenpää, Juha-Pekka Haataja, Emil Kristensen, Kimi Koivisto, Kasperi Ojantakanen, Ville Järvinen, Martin Berger, Henrik Forsberg
Lukko: Ville Vahalahti, Janne Niskala, Simo-Pekka Riikola

Ässät - Pelicans | Kokoonpanot

Ässien synkkä syyskausi jatkui viikonloppuna kahdella tappiolla KalPaa ja Kärppiä vastaan. Isomäessä Ässät on voittanut neljästä ottelustaan yhden jatkoajalla. Pelicans on kärsinyt edellisissä otteluissaan tappiot jatkoaikapeleissä. Neljästä vierasottelustaan Pelicans on voittanut yhden. Ässien ja Pelicansin viidestä viimeisestä kohtaamisesta voitot ovat lahtelaisille 4-1.

Poissa kokoonpanosta
Ässät: Jouka Juhola, Teemu Vuorisalo, Niklas Peltomäki, Lenni Killinen, Matti Lamberg
Pelicans: Nico Manelius, Henrik Nilsson, Antti Tyrväinen, Mikko Laine


---
Julkaisija: Antti Seppänen