JYP-legenda viikon tulikuumin – “ikä ei paina, jaksaa vääntää ja taistella”

24.9.2018
JYP-legenda viikon tulikuumin – “ikä ei paina, jaksaa vääntää ja taistella”

Viikon tulikuumien kärkikolmikko: Oula Palve (vas.), Eric Perrin ja Arttu Ruotsalainen. (Kuva: Timo Savela / Mika Kylmäniemi)

JYPin Eric Perrin on rankattu viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi Liigassa. Kärkikolmikkoon sijoittuvat lisäksi TPS:n Oula Palve ja Ilveksen Arttu Ruotsalainen. Katso tuore lista kymmenen kärjestä.

Eric Perrin rikkoi ulkomaalaispelaajien haamurajan kunnolla takomalla pisteet 2+1 KalPaa vastaan. Nuori 42-vuotias osoitti jälleen kerran kuuluvansa Liiga-pelaajien ehdottomaan eliittiin. 592 ottelun uralla on syntynyt jo 502 pistettä.

"Liiga-historian tehokkain ulkomaalaispelaaja ylitti huikean 500 pisteen rajapyykin ollessaan avainroolissa KalPa-ottelussa. Ossi Louhivaaran loukkaannuttua kesken KalPa-ottelun muodostettu Ratinen–Hytönen–Perrin-ketju toimi yhteen loppuviikolla erinomaisesti ja ratkaisi myös lauantain Ässät-pelin JYPille. Perrinillä ei ikä paina, jaksaa vääntää ja taistella aivan kuten aina ennenkin JYPin paidassa."

26-vuotias Oula Palve teki viime kaudella vakuuttavan läpimurron Liiga-pelaajien terävimpään kärkeen. Nyt syyskaudella hän on osoittanut olevansa myös laatuluokan viimeistelijä: viidessä ottelussa on syntynyt kuusi maalia, joista hattutemppu KooKoota vastaan.

"Palve näyttää kotiutuneen Aurajoki-maisemiin loistavasti. Kova itseluottamus ruokkii miestä näyttäviin ja tehokkaisiin suorituksiin kentällä. Palve on kiekollisena poikkeuksellisen taitava ja suuri uhka vastustajalle. Hän teki kuusi maalia kolmeen peliin ja niiden lisäksi pelasi kaksinkamppailut väkevästi. Hattutempun sinetöinyt maali KooKoota vastaan antoi uskoa muulle joukkueelle ja käänsi matsin Tepsille."

Juniori-ikäluokissa hyviä näyttöjä antanut Arttu Ruotsalainen on löytänyt erinomaisen vireen neljännellä Liiga-kaudellaan. 20-vuotias Kärppä-kasvatti on kantanut isoa vastuuta Ilves-hyökkäyksessä ja on joukkueensa peliaikaykkönen keskiarvolla 20.26.

"Jatkoi tällä viikolla siitä, mihin viime viikolla jäi. Poimii aloituksia, pelaa yli- ja alivoimaa sekä tehoilee siinä sivussa. Nuori ykkössentteri johdattaa joukkuettaan esimerkillään, ja muu joukkue antaa erinomaista taustatukea."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen