Eric Perrin ylitti 500 pisteen rajan − Kärpät ainoa vierasvoittaja

21.9.2018
Eric Perrin ylitti 500 pisteen rajan − Kärpät ainoa vierasvoittaja

Eric Perrin oli pelipäällä KalPaa vastaan. (Kuva: Jiri Halttunen)

Jyväskylään täksi kaudeksi palannut Eric Perrin oli perjantai-iltana vireessä, kun hän rikkoi 500 pisteen rajapyykin Järvi-Suomen derbyssä. Illan ainoa vierasvoittaja oli Oulun Kärpät, joka oli niin ikään konkarinsa Mika Pyörälän johdolla Jukureita niukasti parempi voittomaalikilpailussa. Lue kierroskatsaus ja pysyt kartalla tapahtumista!

Ilves−Sport 6−2 | Tilastot

Ilves otti kauden toisen voittonsa kotikaukalossaan, kun se oli vaasalaisvieraitaan parempi Teemu Lepauksen tehoillessa pisteet 1+3. Hänen lisäkseen tupsukorvien voiton takeina toimi myös Arttu Ruotsalainen, joka osui Sportin verkkoon kahdesti. Sportin Miro Lehtimäki tehoili illan ottelussa pisteet 1+1, jotka olivat hänen ensimmäiset tehopisteensä Liigassa.

Jukurit−Kärpät 2−3 VL | Tilastot

Kauden pirteästi aloittanut mikkeliläisjoukkue pystyi haastamaan myös hallitsevan mestarin kotikaukalossaan vieden pelin aina voittomaalikilpailuun saakka. Ottelun sankariksi nousi Mika Pyörälä, joka onnistui toisessa erässä kahdesti ja veivaili tämän lisäksi voitto-osuman rangaistuslaukauksilla. Jukurien 2-2-tasoitus syntyi puolustaja Teemu Suhosen lavasta, joka tehtaili niin ikään tiistaina kaksi maalia JYPin veräjään.

JYP−KalPa 4−3 VL | Tilastot

Kauden ensimmäinen Järvi-Suomen derby venyi aina voittomaalikilpailuun, jossa Eric Perrin ja David Tomasek taiteilivat lisäpisteen jyväskyläläisille. Illan ehdoton sankari oli kuitenkin Perrin, joka ylitti 500:n tehopisteen rajan viimeistellen kuopiolaisia vastaan pisteet 2+1. Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen pistepörssiykkönen Perrin on tehnyt Liiga-uransa 591 ottelussa pisteet 177+325=502. Kuopiolaisten illan tehokkaimpana toimi Lasse Lappalainen, joka vei kolmannen erän maalillaan ottelun jatkoajalle.

Pelicans−SaiPa 3-0 | Tilastot

Pelicans katkaisi perjantaina SaiPan voitollisen putken, kun lahtelaisjoukkueen puolustusosasto otti vastuuta maalinteosta ylivoimilla. Toisessa erässä niin Oliwer Kaski kuin Mikko Kousa kurittivat lappeenrantalaisia maaleillaan. Illan viimeisen niitin 27 koppia ottaneen Frans Tuohimaan selän taakse viimeisteli Taavi Vartiainen, jolle maali oli kauden ensimmäinen.


---
Julkaisija: Simo Arkko