Liiga-kausi avattu – perjantaina ratkaisuja jatkoajoilla

14.9.2018
Liiga-kausi avattu – perjantaina ratkaisuja jatkoajoilla

TPS:n 17-vuotias huippulupaus Kaapo Kakko iski Liiga-uransa avausmaalin jatkoajalla HPK:ta vastaan. Oula Palve onnittelee. (Kuva: Timo Savela)

Liigan avauskierros tarjosi katsojille draamaa koko rahan edestä, sillä seitsemästä ottelusta peräti viisi ratkaistiin varsinaisen peliajan jälkeen. Huimien nousujen lisäksi avauskierroksella nähtiin 17-vuotiaiden lupausten onnistumisia, kun Kaapo Kakko laukoi voiton TPS:lle ja Leevi Aaltonen teki esityön KalPa-maaliin.

JYP-HIFK 3-4 JA
>> Tilastot

Jyväskylän perjantai-illassa mentiin pitkän aikaa JYP-merkkisesti, sillä HIFK:n komea nousu kahden maalin tappioasemasta voittoon nähtiin vasta kolmannen erän loppupuolella. JYPin paitaan paluun tehnyt Eric Perrin oli ottelussa pelipäällä ja hän onnistuikin viemään joukkueensa toisen erän lopulla 3-1-johtoon. HIFK:n voittomaalista vastasi Joonas Rask, joka osui 3-3-tasoituksesta vastanneen Iikka Kangasniemen esityöstä.

KalPa-Jukurit 3-4 JA
>> Tilastot
>> Maalikooste

Myös Kuopiossa vierasjoukkue hiipi kahden maalin tappioasemasta aina voittoon saakka jatkoajalla, kun Jukurit otti ensimmäisen kiinnityksen Savon herruudesta Mika Partasen (1+2) johdolla. Peli näytti olevan pitkään kuopiolaisten hallussa kunnes Jukurit osui kahdesti 58. peliminuutilla. KalPan 17-vuotias lahjakkuus Leevi Aaltonen saalisti Liiga-uransa ensimmäisen tehopisteen syötön muodossa Tommi Jokisen osumaan.

KooKoo-SaiPa 5-6 VL
>> Tilastot
>> Maalikooste

Kaakon derby tarjosi Liigan avauskierroksella peräti 11 osumaa, kun KooKoo ja SaiPa vuorottelivat vetovastuusta loppuun saakka. KooKoo oli vielä ottelun päätöserän alussa kahden maalin johdossa, joka kuitenkin hupeni Emil Oksasen ja Topi Nättisen onnistumisilla. Voittomaalikilpailussa lisäpisteen vierailijoille toi Oksasen onnistuminen.

Lukko-Ässät 2-3 JA
>> Tilastot
>> Maalikooste

Satakunnan derbyssä ratkaisua haettiin niin ikään jatkoajalla, jossa Ässät kuittasi Sami Lähteenmäen yksilösuorituksen turvin ensimmäisen kiinnityksen Satakunnan herruudesta. Ottelun tehokkaimpia olivat Ässien Sakari Salminen, joka onnistui kahdesti sekä Lukon Toni Koivisto ja Janne Keränen, jotka juonivat kumpikin ylivoimalla tehopisteet 1+1.

Sport-Pelicans 4-2
>> Tilastot
>> Maalikooste

Vaasan Sport aloitti kautensa kotivoitolla kolmannen erän maaleillaan. Vaasalaisten syömähampaana toimi Joel Kiviranta, joka osui kahdesti Juho Olkinuoran selän taakse. Lahtelaisten parhaimmistoon kuului tsekkivahvistus Hynek Zohorna, joka teki esityön joukkueensa molempiin maaleihin.

TPS-HPK 2-1 JA
>> Tilastot
>> Maalikooste

Liiga-kauden ensimmäinen kotijoukkueen jatkoaikavoitto nähtiin Turussa, kun TPS:n nuori 17-vuotias lupaus Kaapo Kakko nousi ottelun ratkaisijaksi ajassa 60.49 Ilari Filppulan esityöstä. Ottelussa maalinteon aloitti TPS, kun Patrick Björkstrand huudatti yli 7000-päistä kotiyleisöä Oula Palven syötöstä. HPK:n ainokaisesta vastasi Markus Nenonen, joka teki viime kaudella Sportissa peräti 17 maalia.

Tappara-Ilves 1-2
>> Tilastot
>> Maalikooste

Tampereen paikallistaistossa Ilves onnistui yllättämään kotijoukkueena pelanneen Tapparan, vaikka Tappara vastasikin ottelun avausmaalista Otso Rantakarin osumalla ajassa 31.48. Tappara-vahti Christian Heljangon lämpimänä läpi koko ottelun pitänyt Ilves-joukkue onnistui kuitenkin tämän jälkeen kahdesti maalinteossa, kun Teemu Rautiainen ja Juho Liuksiala takasivat suorituksillaan Ilvekselle makoisan voiton Liiga-kauden avauksessa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen