Jani Hakanpää: "Tärkeää on saada yhteisiä kokemuksia lisää"

13.9.2018
Jani Hakanpää: "Tärkeää on saada yhteisiä kokemuksia lisää"

26-vuotias Jani Hakanpää aloittaa neljännen kautensa Kärpissä. Viime kauden mestarijoukkueen isoihin palasiin kuulunut puolustaja pääsee uuteen kauteen terveenä vietetty kesä takanaan. Hakanpää lähtee uudistuneen Kärppien kanssa mestaruuden puolustukseen.

Kirkkonummella syntynyt Jani Hakanpää teki viime kaudella piste-ennätyksensä, kun hän merkkautti runkosarjan 58 ottelussa pisteet 6+18. Lisäksi playoffsien 16 ottelussa syntyi vielä pisteet 3+4. Koko kauden osalta puolustajan teholasto jäi peräti 35 maalia plussan puolelle.

– Paljon mahtavia muistoja jäi viime kaudesta. Teimme asioita uudella tavalla sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolella. Saimme toimimaan uuden tyylin erittäin hyvin ja sitä kautta meidän pelikin kulki mallikkaasti koko kauden. Nautittiin pelaamisesta ja tehtiin iso määrä duunia toisillemme. Hieno kausi, Hakanpää hehkuttaa.

Hakanpää joutui seuraamaan kevään viimeiset finaaliottelut sivusta loukkaantumisen vuoksi. Nyt 195-senttinen ja 99-kiloinen Kiekko-Vantaan kasvatti on kuitenkin täydessä ja odottaa innolla Liigan alkua.

– Kauden jälkeen tietenkin otettiin hetki happea ja sitten alettiin katsomaan uutta kautta kohti. Henkilökohtaisesti on ollut hyvä kesä. Playoffseissa tullut käsivamma laitettiin kuntoon keväällä ja nyt olen päässyt treenaamaan kesän terveenä. Hyvällä fiiliksellä on menty, mutta on hienoa, että tosipelit vihdoin alkavat.

Hakanpää siirtyi Kärppiin kaudeksi 2015–16. Alkava kausi on maajoukkueen porttejakin kolkutelleelle puolustajalle jo neljäs Oulussa. Hakanpää kehuu vuolaasti sekä Oulua että Kärppiä.

– Olen viihtynyt tosi hyvin Oulussa. Kaupunki on mukava ja seura on aivan viimeisen päälle hoidettu. Olen päässyt pelaamaan täällä huippujätkien kanssa. Joukkueissamme on ollut aina tosi hyvä henki, Hakanpää iloitsee.

Kärppien joukkue koko menestyksekkään kauden jälkeen paljon muutoksia, kun iso oma ratkaisijoista lähti ulkomaille. Hakanpää on kuitenkin tyytyväinen siihen, millaisilla pelaajilla Kärpät paikkasi lähtijöiden jättämät aukot.

– Oli tärkeää, että saatiin paluumuuttajina takaisin kokeneet Kärppien kasvatit Atte Ohtamaa ja Mika Pyörälä. Meillä on myös paljon uusia nuoria, joilla on hirveä halu mennä urallaan eteenpäin ja näyttää, että pystyvät pelaamaan Liigassa. Intohimoisista nuorista kavereista saa vanhemmatkin pelaajat mukavasti lisäbuustia. Kokonaisuudessaan uskon, että meillä on hyvin kilpailukykyinen joukkue kasassa.

Kärpät pelasi ennen Liiga-kauden alkua kolme harjoitusottelua ja neljä CHL:n alkusarjaottelua. Tuloksena oli kuusi voittoa ja yksi tappio. Hakanpää korostaa työnteon merkitystä ja joukkueena pelaamista.

– Mielestäni olemme saaneet uudet pelaajat ajettua hyvin sisään meidän peliin. Paljon on näkynyt hyvää ja sitten toisaalta myös taas huonoa. Tärkeää on, että joukkue saa koko ajan yhteisiä kokemuksia lisää. Matkan edetessä vieruskaverit tulevat koko ajan tutummiksi. Matka on vasta alussa, Hakanpää muistuttaa.

Hakanpään ei tarvitse kauaa miettiä, kenet hän nostaa potentiaalisen läpilyöjäksi Kärppien joukkueesta.

– Ehdottomasti pitää nostaa esille Aleksi Heponiemi. Hän on tehnyt Kanadan junioriliigassa viime vuodet hurjaa jälkeä. Nuori mies pääsee nyt ensimmäistä kertaa Liiga-yleisön eteen. Hänen olemuksensa ja tekemisen taso ennakoivat vahvaa kautta ja läpimurtoa Liiga-eliittiin.

Kärpät aloittaa Liiga-kauden lauantaina kotiottelulla KalPaa vastaan. Hakanpäällä on selkeä resepti viimeisille hetkille ennen kauden alkua.

– Perusarjen ja normaalien rutiinien kanssa tässä lähestytään kohti lauantain aloitusta. Perjantaina treenataan vielä hyvällä tempolla ja pidetään hauskaa jäällä. Sitten hallilta pois ja käännetään ajatukset hetkeksi pois kokonaan lätkästä, jotta lauantaina on kaikki keskittyminen pelissä, Hakanpää kertoo.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen