Joukkue-esittelyt 2018: Tappara – eväät menestysputken jatkolle valmiina

12.9.2018
Joukkue-esittelyt 2018: Tappara – eväät menestysputken jatkolle valmiina

Liigan viime vuosien kestomenestyjä Tappara pelasi viime keväänä jo kuudennen kerran peräkkäin finaalisarjassa. Useammin kuin mikään muu joukkue aikaisemmin on pystynyt. Viime keväänä joukkue haki kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan, mutta taipui kuuden ottelun finaalisarjassa Kärpille. Tapparan menestysputken jatkumiselle on edellytykset myös tällä kaudella.

Viime kaudella

Tappara jäi runkosarjassa kauden 2016–17 pistemäärästään 17 pisteellä. Joukkue pelasi täsmälleen mestaruuskautensa veroisesti kotipeleissään, mutta vierasotteluissa kolmen pisteen voittojen määrä romahti edelliseen kauteen verrattuna. Runkosarjan kolmonen voitti neljännesfinaaleissa KalPan kuuden ottelun sarjassa ja murskasi semifinaaleissa TPS:n suoraan neljässä ottelussa. Finaalisarjassa Tappara hävisi kolme ensimmäistä ottelua Kärppiä vastaan, mutta pystyi sen jälkeen kahteen voittoon. Kärpät juhli kuitenkin kuudennessa ottelussa mestaruutta Tapparan kotikaukalossa Hakametsässä.

Uudet pelaajat

Joukkue hankki riveihinsä kolme tuttua pelaajaa: puolustaja Tuukka Mäntylä palasi kirvesrintoihin Ruotsista, Antti Erkinjuntti Sveitsistä ja Jarkko Malinen HIFK:sta. Kesän yllätyshankintoihin kuului HIFK:sta tullut konkarimaalivahti Niklas Bäckström. Nuoria tulevaisuuden nimiä edustavat puolustaja Juho Rautanen ja laitahyökkääjä Sami Moilanen.

Lähtijät

Jukka Peltolan siirtyminen KHL:ään teki Kristian Kuuselasta uuden kapteenin. Hyökkääjät Sebastian Repo ja Henrik Haapala lähtevät tekemään toista yritystään taalakaukaloihin, kuten myös puolustaja Niko Mikkola. Puolustaja Mikko Lehtonen siirtyi yllättäen Ruotsiin ja mestarivahti Dominik Hrachovina KHL:ään. Aleksi Salonen vahvistaa jatkossa Jukurien puolustusta.

Valmennus

Jukka Rautakorpi aloittaa jo 11. kautensa Tapparan päävalmentajana. Liiga-valmentajien toiseksi kokenein on saavuttamassa tällä kaudella huiman 800 ottelun rajapyykin. Viime keväänä hänestä tuli playoffsien ottelutilaston ykkönen. Rautakorpi on valmentanut urallaan seitsemän kertaa finaalisarjassa ja palkintokaapissa on yksi mestaruus (2003) ja peräti kuusi SM-hopeaa.

Läpimurron tekijä

22-vuotias Anton Levtchi kärkkyy näyttöpaikkaa Tapparan ylemmissä ketjuissa. Taitava, hyviä näyttöjä viime kaudella Mestiksessä antanut laitahyökkääjä esiintyi Tappara-paidassa viime kaudella 17 ottelussa.

Ottelut harjoituskaudella

Tappara on pelannut elo-syyskuussa kahdeksan ottelua, joista neljä CHL:ssä. Harjoituspeleissään se kaatoi Ilveksen, HIFK:n ja TPS:n yhteismaalein 13-5. Tappio tuli SHL:n Växjölle. CHL:ssä norjalainen Storhamar yllätti kirvesrinnat viemällä voiton voittomaalikilpailussa, mutta sen jälkeen Tappara kairasi voitot kolmesta seuraavasta ottelustaan.

Ennuste

Tappara onnistui siirtomarkkinoilla hyvin ja sai hankittua tuttuja pelaajia takaisin riveihinsä. Puolustukseen joukkue tarvinnee vielä rivien laajennusta. Hyökkäyksessä joukkueesta löytyy laatua ja kokemusta, ja joukkueen keskushyökkäjäosasto on Liigan tasapainoisin. Tappara on tälläkin kaudella kärkiehdokas pelaamaan keväällä kirkkaimmista mitaleista.


---
Julkaisija: Antti Seppänen