Tässä ovat CHL- ja harjoitusotteluiden tehomiehet – katso tilastot

11.9.2018
Tässä ovat CHL- ja harjoitusotteluiden tehomiehet – katso tilastot

Kuva: Vesa Pöppönen

Liiga on tilastoinut lähes kaikki joukkueiden pelaamat valmistavan kauden ottelut sekä CHL-pelit tilastotietokantaansa. Esittelemme seuraavassa joukkueiden tehomiehet, kauden mahdolliset yllättäjät ja läpilyönnin tekijät. Lue tiivis kooste tämän hetken kuumimmista pelaajista.

Elo-syyskuun otteluiden parhaaksi pistemieheksi nousi Kärppien Rasmus Kupari. 18-vuotias huippulupaus iski kuudessa ottelussaan pisteet 2+9=11. Kesällä NHL:ään 1. kierroksella varattu Kupari teki viime kaudella Kärppien paidassa 14 pistettä.

Tapparan Juhani Jasu oli Liigaan valmistavien otteluiden paras maalintekijä seitsemällä osumallaan. 30-vuotias keskushyökkääjä tunnetaan enemmänkin hyvänä kahden suunnan pelaajana, mutta nyt maaliverkot ovat olleet kireällä varsinkin ylivoimapelissä, jossa Jasu on onnistunut viidesti.

Puolustajien ykkönen on ollut HIFK:n Teemu Eronen pistein 5+3. Eronen on myös HIFK:n pisteykkönen. Pelicansin Oliwer Kaski ja Ässien Tommi Taimi ovat kirjauttaneet kahdeksan syöttöpistettä.

CHL-otteluiden tehomiehiä ovat olleet Tapparan Jarkko Malinen (0+7), Kärppien Michal Kristof (2+5) ja JYPin David Tomasek (4+2).

* * *

HPK:sta ovat vakuuttaneet viime kaudella 17 maalia ja 32 pistettä tehnyt Teemu Turunen (2+3) ja 20-vuotias Jere Innala (3+1), joka on nousemassa Kerhon ratkaisupelaajien joukkoon.

Ilveksen tuore kapteeni Eemeli Suomi pelasi viime kaudella läpimurtokautensa Liigassa ja kirjasi 40 pistettä. Neljässä harjoitusottelussaan Suomi on summannut pisteet 3+2 – eniten joukkueestaan.

Jukurien tehomies löytyy puolustuksesta. Teemu Suhonen jakoi viime kaudella puolustajien pistepörssin kärkipaikan. Harjoituskausi on tuottanut 29-vuotiaan Suhosen tilille pisteet 3+2.

JYPin uusi tshekkihankinta David Tomasek on nostanut joukkueen kakkosketjun liekkeihin valmistavissa otteluissa. Sentteri Tomasek on kirjannut seitsemässä ottelussa pisteet 6+4.

Loukkaantumisista kärsineen KalPan pisteykkönen on ollut sentteri Eetu Luostarinen (2+3). 19-vuotias tulokashyökkääjä ja viime kevään A-nuorten Suomen mestari Aleksi Klemetti (2+3) johtaa KalPan uusien nuorten pelaajien esiinmarssia.

Ruotsalaislaituri Malte Strömwall tuli viime kaudella KooKoohon kesken kauden ja vakuutti maalintekotaidoillaan. Harjoituskaudella 24-vuotias hyökkääjä on pelannut piste per peli –tahdilla (3+3).

Lukon Arttu Ilomäki on kantanut Lukon ykkössentterin viittaa ja ollut joukkueen tehokkain pelaaja harjoituskaudella (4+1). Myös nuori laitahyökkääjä Linus Nyman on läpimurron kynnyksellä kotimaan kaukaloissa (1+3).

Pelicansiin HIFK:sta siirtynyt puolustaja Oliwer Kaski on ollut lahtelaisten alakerran liideri. Viime kaudella Kaski kokosi runkosarjassa pisteet 9+7, harjoituskausi on tuottanut saldon 0+8.

SaiPan Jonatan Tanus oli viime kaudella Liigan parhaita tulokaspelaajia. Harjoituskaudella 23-vuotias laitahyökkääjä on ollut SaiPan paras maalintekijä ja pistemies lukemin 4+2.

Sportista neljään pisteeseen ovat yltäneet Antti Kalapudas ja Joel Kiviranta. Kumpikin pelaaja murskasi piste-ennätyksensä viime kaudella.

TPS:n uusi hankinta, tanskalaishyökkääjä Patrick Björkstrand näytti osaamistaan viime kaudella KooKoossa. 26-vuotias toisen polven huippukiekkoilija on kirjannut 10 pelissään pisteet 1+6.

Ässien kapteeni Tommi Taimi on näyttänyt kiekollista osaamistaan aiemmilla Liiga-kausilla. Harjoituspeleissä Taimi on ollut Ässien paras pistemies (0+8).


---
Julkaisija: Antti Seppänen