Robin Salo: "Halusin selkeän muutoksen uralleni"

7.9.2018
Robin Salo: "Halusin selkeän muutoksen uralleni"

Neljä edellistä kautta Sportia edustanut Robin Salo vaihtoi tulevaksi kaudeksi SaiPaan. Taitava puolustaja halusi uralleen selkeän muutoksen. Salo lähtee hakemaan SaiPan ryhmästä menestystä ja uutta askelta urallaan eteenpäin.

19-vuotias Robin Salo on pelannut koko aiemmin Liiga-uransa kasvattajaseurassaan Sportissa. Vaasalaisten riveissä Salo kirjautti tililleen 117 Liigan runkosarjaottelua pisteillä 1+20. Jumbosijalle päättynyt viime kausi jätti Salolle huonon fiiliksen.

– Tosi huono maku jäi viime kaudesta. Sitä edellinen kausi meni paremmin, joten sitä odotti, että pystytään siitä jatkamaan ja parantamaan. Näin ei kuitenkaan käynyt ja tappioita tuli jatkuvasti. Kausi meni tavallaan ohi, ei pärjätty ollenkaan.

– Henkilökohtaisestikaan ei mennyt erikoisesti, enkä pystynyt riittävästi auttamaan joukkuetta. Pisteitä ei juuri syntynyt ja tehotilastokin jäi melko pahasti pakkaselle, Salo harmittelee.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari halusi muutoksen uralleen ja hän solmi keväällä SaiPan kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Salo kehuu vuolaasti uutta seuraansa.

– Halusin selkeän muutoksen uralleni. Tuntui, että en pystynyt ottamaan Vaasassa seuraavaa kehitysaskeletta eteenpäin. Lappeenrannasta oltiin kiinnostuneita ja tämä tuntui hyvälle paikalle kehittyä. Toivottavasti pystyn täällä kehittymään potentiaalisen joukkueen mukana eteenpäin.

– Hyvin olen päässyt sisään uuteen joukkueeseen. Entuudestaan tunsin joukkueesta nuorten maajoukkueajoilta ainoastaan maalivahti Karolus Kaarlehdon ja puolustaja Veeti Vainion, Salo kertoo.

Nuoresta iästään huolimatta Salo on pelannut Liigaa jo neljällä kaudella. Toisen polven jääkiekkoilija heti debyyttinsä Liigassa jo kaudella 2014–15.

– Kun debytoin Liigassa 16-vuotiaana niin silloin vauhti tuntui tosi kovalle. Nyt olen jo toki tottunut vauhtiin ja fyysisyyteen ja olen saanut itseni sarjan vaatimalle tasolle. Se on kuitenkin selvää, että mihinkään ottelun ei voi lähteä yhtään löysemmin tai huonommin keskittyneenä, se kostautuu heti. Liiga on todella kovatasoinen sarja, Salo pohtii.

Salo on ehtinyt lievän loukkaantumisen vuoksi pelaamaan uuden seuransa riveissä vasta yhdessä harjoitusottelussa. Kiekollinen puolustaja pitää kovasti SaiPan pelityylistä. Lappeenrantalaisten peli kehittyy pikku hiljaa.

– Olen kärsinyt pienestä polvivaivasta. Nyt se on kuitenkin kunnossa. Pelasin ensimmäisen harjoitusotteluni viime viikolla Ketterää vastaan. Mielestäni pelimme on näyttänyt ihan hyvälle, mutta parannettavaa on silti paljon.

– Tykkään paljon pelityylistämme! Panostamme liikkuvuuteen ja haluamme pysyä kiinni kiekossa. Pelityyli on yksi iso syy myös, miksi halusin tulla nimenomaan SaiPaan, Salo avaa vielä siirtonsa taustoja.

Salolla on huonon viime kauden jälkeen kova halu menestyä SaiPan mukana. Puolustaja korostaa joukkuepelin merkitystä, eikä ole miettinyt henkilökohtaisia tavoitteita.

– Haluamme joukkueena ehdottomasti lähteä parantamaan viime kauden sijoitusta. Vaikka viime kausi oli SaiPalla hyvä niin mielestäni meillä on täydet mahdollisuudet parantaa tällä kaudella. Tärkeää on saada joukkuepeli kuntoon. Kun kaikki tekevät töitä omalle joukkueelle niin silloin henkilökohtaisiä pisteitäkin alkaa tippumaan.

SaiPalta löytyy paljon nuoria urallaan eteenpäin meneviä pelaajia. Salo nostaa erityisesti esille espoolaisen jääkiekkokoulun kasvatin, Emil Oksasen.

– Meille tälle kaudelle siirtynyt Emil Oksanen on tosi mielenkiintoinen nimi. Hän on erittäin liikkuva ja fiksu pelaaja. Hänen pelityylinsä on viihdyttävä. Hän osaa kaukalossa olla aina oikeassa paikassa. Uskon, että hän on voi lunastaa meidän hyökkäyksestä ison roolin, Salo hehkuttaa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen