Miikka Pitkänen: "Pitää saada fiilis, että jengi tarvitsee minua"

31.8.2018
Miikka Pitkänen: "Pitää saada fiilis, että jengi tarvitsee minua"

22-vuotias hyökkääjä Miikka Pitkänen aloittaa toisen kautensa KooKoossa. Viime kausi toi KalPa-kasvatille läpimurron Liigassa. Nyt Pitkänen hamuaa lisää onnistumisia sekä vastuuta ja sitä kautta kohti Liigan hyökkääjäeliittiä.

Miikka Pitkänen siirtyi KooKooseen kaudelle 2017–18 kasvattajaseurastaan KalPasta. Kausi uudessa joukkueessa oli Pitkäselle henkilökohtaisesti vahva, hyökkääjä iski 58 runkosarjaottelussa pisteet 15+18. Kyseessä on Pitkäsen Liiga-uran selkeä piste-ennätys!

– Pääsin hyppäämään yhden stepin urallani ylöspäin. Henkilökohtaisesta pistesaalista huolimatta kausi jätti kuitenkin kamalasti nälkää tulevaan, kun joukkueena ei pärjätty toivotusti. Uudessa kotikaupungissani olen viihtynyt mukavasti sekä kaukalossa että sen ulkopuolella, Pitkänen kertoo päättäväisesti.

KooKoon valmistautumiseen kohti uutta Liiga-kautta kuuluu tänä syksynä ulkomaan leiri Sloveniassa. Paljon uusitunut joukkue pelaa leirin aikana kaksi harjoitusottelua. Leirillä harjoitusotteluita tärkeämpää on kuitenkin, että uusi joukkue saa olla leirillä tiiviisti yhdessä.

– Tosi hieno juttu, että seura on tällaisen järjestänyt meille. Täällä ollaan koko ajan joukkueen kanssa yhdessä, mikä on tärkeää. Meillä oli aika paljon vaihtuvuutta, joten täällä pääsee hyvin tutustumaan kaikkiin uusiin joukkueen jäseniin. Tällainen tekee joukkuehengelle erityisen hyvää. Leiri tuo myös mukavaa vaihtelua normaaliin toimintaympäristöön.

KooKoo onnistui tekemään mielenkiintoisia pelaajahankintoja uudelle kaudelle. Pitkäsellä on vahva luotto joukkueeseensa.

– Mielestäni meillä on aika hyvä miksaus kokemusta ja nuoruutta tässä joukkueessa. Uskon, että olemme nyt piirun verran vahvempia kuin viime vuonna. Erityisesti liikkuvuus ja kiekon hallinta tulevat korostumaan meidän pelissä, Pitkänen pohtii.

KooKoo ei ole Liiga-taipaleellaan vielä saavuttanut himoittua playoffs-paikkaa. Nyt sen saavuttamiseen on potentiaalinen ryhmä kasassa. Pitkänen odottaa itseltään lisää tasaisuutta ja kokonaisvaltaista pelaamista.

– Emme ole vielä joukkueena lyöneet virallista tavoitetta yhteen. Mutta sen aika tulee pian kun kauden alkuun ei ole enää kauaa. Siitä kuitenkin pitää lähteä, että playoffsien ulkopuolelle ei jäädä!

– Tärkeää olisi pystyä jeesaamaan joukkuetta joka ilta ja saada sellainen fiilis, että tämä jengi todella tarvitsee minua. Vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä, joten siellä pitää toki onnistumisia tulla. Haluan kuitenkin olla myös kokonaisvaltainen pelaaja, joten puolustamisen tärkeyttä ei saa unohtaa. Minulla on vielä paljon töitä, että olisin Liigassa kärkipelaaja. Sinne kuitenkin kaikki tekeminen tähtää!

KooKoon tulevan kauden pelityyli on taattua Tuomas Tuokkolan käsialaa. Pitkänen korostaa erityisesti liikkeen merkitystä, kiekon hallintaa ja rohkeutta.

– Meidän peli sisältää paljon liikettä. Halumme pysyä kiinni kiekossa ja hallita otteluita sitä kautta. Valmennusjohto on painottanut, että virheitä saa tehdä ja pitää rohkeasti yrittää. Tyhmä ei kuitenkaan saa olla ja meillä onkin selkeät lainalaisuudet tietyille alueille kentällä. Haluamme olla rohkeita ja luovia. Olen tykännyt tosi paljon Tumpin tyylistä ohjata meitä, Pitkänen jakaa kiitosta valmennukselle.

KooKoon joukkueessa on kokemuksen lisäksi paljon potentiaalisia nuoria pelaajia. Viime kaudella Pitkänen löi itse läpi suuren yleisön tietouteen. Kenen vuoro on nyt? Pitkäsellä on siitä selkeä näkemys.

– Uskon, että nuorten maajoukkueeseenkin noussut Santeri Salmela ottaa tällä kaudella ison askeleen eteenpäin. Santerista kuorituu sellainen varma peruspakki Liigaan. Hän pystyy aina antamaan helpon ensimmäisen syötön, se on tosi tärkeää. Tosi potentiaalinen kaveri kyseessä, Pitkänen kehuu.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen