Telian tuotantokoneisto valmiina uuteen Liiga-kauteen

1.8.2018
Telian tuotantokoneisto valmiina uuteen Liiga-kauteen

Kaudella 2018–19 Liigan lähetyksissä on mukana sekä uusia että vanhoja kiekko- ja tv-kasvoja. (Kuva: Telia)

Maailman suurimpiin kuuluvan etätuotantokokonaisuuden hermokeskus Liiga-hub, Liigan videotuomaroinnit aivan uudelle tasolle vievä tilannehuone sekä Telian kiekkolähetysten virtuaalistudio ovat viimeistelyä vaille valmiit uuteen kiekkokauteen, joka pyörähtää käyntiin syyskuun puolivälissä. Myös Telian Liiga-tiimi on nyt täysilukuinen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Liiga-tarjontamme palaset ovat nyt paikoillaan. Teemme teknisesti ja sisällöllisesti aivan uudenlaista kokonaisuutta Suomessa yhteistyössä Suomen kiinnostavimman urheilulajin, Liiga-organisaation ja seurajoukkueiden kanssa. Innolla odotamme Liiga-starttia syyskuun puolivälissä, sanoo Telian jääkiekkoliiketoimintojen johtaja, Head of Hockey Olli-Pekka Takanen.

– Tekniikan ja ottelutuotantojen lisäksi viemme myös sisältötarjooman uudelle tasolle. Lätkäfaneille tarjotaan syyskuusta alkaen käytännössä joka ilta jotakin uutta Liiga-katsottavaa, joko suorien ottelulähetysten, täysin uudenlaisen studiokonseptin tai monipuolisten oheisohjelmien muodossa, kertoo Telian Liiga-sisältöjen vastaava tuottaja Kalle Takala.

Tyypillinen jääkiekkoviikko voi sisältää suoria ottelulähetyksiä esimerkiksi joka ilta tiistaista lauantaihin. Lisäksi oheisohjelmia on tarjolla useammalle illalle: Maanantaivalmentajat-ohjelmassa käydään läpi uuden peliviikon askelmerkit joukkue joukkueelta. Tiistai-iltaa isännöi Ari Vallin omassa nimikko-ohjelmassaan. Keskiviikko- ja lauantai-iltoina pyörii läpi illan uusi non-stop studiokonsepti nimeltä Liigalive 360°. Keskiviikon Liigailta tarjoilee illan kierroksen parhaat hetket ja sunnuntai-illan Liigaviikko summaa kuluneen viikon kuumimmat puheenaiheet ja värikkäimmät persoonat. Näistä Liigailta sekä Liigaviikko ovat nähtävissä myös TV5:n kautta.

Pre-season pyörähtää käyntiin perjantaina 3. elokuuta, jolloin pelataan perinteinen Pitsiturnaus Raumalla.

Kiekkopersoonat tähdittävät Telian Liiga-tiimiä

Telia julkisti Liiga-tiiminsä jäsenet keskiviikkona Isolla Pajalla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Asiantuntijaosasto on kutkuttava sekoitus kokemusta ja täysin uusia tähtiä. Tulokasniminä persoonansa heittävät peliin Sean Bergenheim, Saija Tarkki, Tomi Kallio ja Pekka Saravo. Heistä Bergenheim ja Kallio päättivät komeat peliuransa viime kauteen. Tarkki puolestaan paljasti Isossa Pajassa jatkavansa ensi kaudella myös peliuraansa, joten hänen myötään katsojille päästään välittämään myös asiantuntijalle harvinaista aktiivipelaajan näkökulmaa.

Jo tv-tehtävissä kunnostautuneista asiantuntijoista tiimiä tähdittävät nopeasti kiekkoyleisön suureksi suosikiksi noussut, tänä syksynä oman nimikkoshow'n saava Ari Vallin sekä suomalaisen jääkiekon intohimoisimpiin moniottelijoihin kuuluva Ismo Lehkonen.

– Raikkautta, positiivisuutta, sähäkkyyttä, energiaa… ja ennen kaikkea loputtomasti timanttista lajiosaamista ja -kokemusta! On ollut valtavan hienoa nähdä se syke ja intohimo, jolla koko jengi on halunnut lähteä Telian Liiga-tulemiseen mukaan, Takala hehkuttaa.

Liiga-lähetyksiä juontavat aiemmin julkistetun juontaja-toimittaja-kirjailija Tuomas Nyholmin lisäksi urheilu-uutisten ankkurina ja eri tv-ohjelmien juontajana tutuksi tullut Hanna-Riikka Kaski sekä radion puolelta paremmin tuttu juontaja-toimittaja Suvi Puukangas.

– Kolme erilaista ja eri taustoista tulevaa persoonaa, joita yhdistää sama intohimo urheiluun ja jääkiekkoon. He muodostavat uuden, tekijöiden kannalta erittäin vaativan studiokonseptin tukijalan yhdessä asiantuntijoiden kanssa, Takala taustoittaa.

Kauden pääselostajina toimivat jo pitkään Liiga-fanien suosikkiääninä otteluita tulkinneet Jani Alkio ja Sebastian Waheeb, F1-selostajana ja kevään olympialaisten sinivalkoisena leijonaäänenä tunnettu Oskari Saari sekä määrätietoisesti kohti kotimaisten kiekkoselostajien aatelia nouseva Olli Eronen. Selostajaketjuun kuuluvat myös Velja Engström, Arttu Hämäläinen, Juho Kokko, Juhopekka Pietilä, Tuomo Reponen, Toni Saukkola ja Aleksis Ärje.


---
Julkaisija: Antti Seppänen