Eric Perrin palaa JYPiin – upea ura jatkuu vielä vuoden

11.6.2018
Eric Perrin palaa JYPiin – upea ura jatkuu vielä vuoden

Kuva: JYP / Jiri Halttunen

Liiga-historian eniten pisteitä kerännyt ulkomaalaispelaaja, Eric Perrin, on tehnyt yksivuotisen sopimuksen JYPin kanssa. 42-vuotias Perrin on edustanut kolme viimeisintä kautta TPS:ää ja tulee päättämään huiman jääkiekkouransa jyväskyläläisseuran riveissä.

Perrin on edustanut aikaisemmin JYPiä kaikkiaan kuusi kautta menestyksekkäästi. Joukkueen kapteenina kaudet 2012-15 toiminut kanadalainen on voittanut JYPin paidassa Suomen mestaruuden vuonna 2012 sekä European Trophyn vuonna 2013.

Päättyneellä kaudella Perrin kirjasi TPS:ssä 50 ottelussa pisteet 23+20=43. 11 kautta kestäneellä Liiga-urallaan hän on pelannut 587 ottelua ja koonnut niissä yhteensä 498 (174+324) pistettä. Joulukuussa 2017 hän nousi Liigan ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen pistepörssin ykköseksi.

NHL:ssä Perrin on pelannut 245 ottelua. Hän voitti Stanley Cupin Tampa Bay Lightningissa vuonna 2004.

– Olemme kaavailleet Ericille merkittävää roolia JYPissä laitahyökkääjänä. "Eki" on ollut koko kiekkoilijan uransa tehopisteisiin kykenevä pelaaja, oli maa tai sarja mikä tahansa. Pinnoja varmasti syntyy, mutta ennen kaikkea odotamme, että hän näyttää kymmenelle nuorelle sopimuspelaajallemme omalla esimerkillään sen, mitä yli kaksikymmentävuotinen kansainvälinen ura huipputasolla tekijältään vaatii, toteaa JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

>> Katso videolta Eric Perrinin paluutunnelmat


---
Julkaisija: Antti Seppänen