Ristimäet ovat todellinen lätkäperhe – katso heidän tarinansa

25.5.2018

Liiga etsi maaliskuussa nettisivuillaan lätkäperhettä. Haluammekin nyt esillä teille Loimaalla asuvan Ristimäen viisihenkisen perheen. He ovat todellinen lätkäperhe. Heillä jääkiekko on esillä joka päivä – tavalla tai toisella.

Jääkiekko on usein koko perheen harrastus, vaikka kaikki perheenjäsenet eivät kaukalossa viiletäkään kiekon perässä. Harrastus koskettaa monia eri tavoin. Yhdistääkö jääkiekko teidän perhettänne? Liiga haluaa kuulla juuri teidän tarinanne.

Näillä sanoilla alkoi maaliskuussa Liiga.fi-sivustolla julkaistu uutinen, jolla haimme lätkäperhettä. Tällainen myös valikoitui useiden upeiden tarinoiden joukosta.

Ristimäen lätkäperheeseen kuuluvat äiti Sanna, isä Miikka, lapset Saku, Niklas ja Tatu. Perheen vanhemmat ovat intohimoisia jääkiekon seuraajia, josta juontaa myös lapsien innostus jääkiekkoon.

– Meidän perhe hengittää jääkiekkoa. Arki on pyykkäämistä, ruoan laittamista ja varusteiden huoltamista. Arkena päivät ollaan töissä ja koulussa. Kun pojat tulevat koulusta vuorossa ovat läksyt ja sitten syödään, kun me tulemme töistä kotiin. Kolme kertaa viikossa pojilla on treenit ja pelit viikonloppuna. Tapahtumia riittää, vanhemmat kertovat.

Perheestä löytyy sekä Kärppien, Tapparan ja TPS:n kannattajia. Liiga-otteluita seurataan aktiivisesti kotona eri päätelaitteilta ja omien pelien aikataulujen mahdollistaessa myös paikan päällä.

Tarinan myötä Liiga kutsui Ristimäet katsomaan Tapparan ja Kärppien välistä neljättä finaaliottelua Hakametsään. Lisäksi Ristimäet pääsivät myös nauttimaan Liiga-kauden 2017–18 päättäneen Liigagaalan tunnelmasta.

* * *

Tässä Sanna Ristimäen kirjoittama tarina Liigalle

Meidän perheen tarina onkin aika mielenkiintoinen. Itse olen kotoisin Oulusta ja olen tietysti kärppäfani, olen kokenut Kärppien divarivuodet ja elänyt Liigaan nousun huuman. Puhumattakaan pitkään odotetusta mestaruudesta vuonna 2004 ja monesta sen jälkeen. Mieheni taas on Varsinais-Suomesta kotoisin oleva TPS:n kannattaja. Tapasimme aikoinaan Levillä ja ensimmäinen keskustelun aiheemme oli, mikäpä muukaan kuin lätkä. Olivathan kiivaat pudotuspelit juuri käynnissä. Lopulta tieni vei Tampereelle, yllättäen Kärppien fanius vain korostui tuolla Tappara- ja Ilvesfanien joukossa.

Nykyään asumme Loimaalla – TPS:n ja Tapparan vaikutusalueella kolmen Tampereella syntyneen poikamme kanssa. 11-vuotiaan kaksosemme pelaavat itse paikallisessa jääkiekkoseurassa aaa-tasolla. Kenelläkään ei ole vapaa-ajan ongelmia, kun pojilla on harjoitukset 3-4 kertaa viikossa ja pelejä lähes joka viikonloppu. Jääkiekko on todellakin koko perheen harrastus. Mielellämme käymme katsomassa tulevien jääkiekkotähtien treenejä ja pelejä, ei parempaa voi ollakaan. Nuorin harrastaa jalkapalloa kokeiltuaan myös jääkiekkoa. Totesi vain viime keväänä, että on korviaan myöten täynnä jääkiekkoa, hän kun on viettänyt lähes koko pienen ikänsä eri jäähalleilla. Mutta on kyllä edelleen kovin innokas penkkiurheilija jääkiekon puolella.

Yksi pojistamme on Kärppä-fani, toinen Tappara-fani ja kolmas TPS-fani. Ei ole helppoa valita, mitä peliä kotona katsotaan. Onneksi on mahdollisuus seurata useaa peliä yhtä aikaa eri laitteilta. Kerran yksi pojista totesikin, että minkälaista olisi elää perheessä, jossa kaikki kannattaisivat samaa jääkiekkojoukkuetta. Sanoin vain, että sitä sinä et tule ainakaan tässä perheessä kokemaan, ehkä se onnistuu aikanaan oman perheen kanssa.

Välillä tuntuu, että meidän koko elämä pyörii tavalla tai toisella jääkiekon ympärillä. On poikien kuskaamista omiin treeneihin ja peleihin, varusteiden huoltamista ja hankkimista. Eli juurikin tämä kuuluisa kkk, eli kuljeta, kannusta ja kustanna. Sitä on tullut tehtyä ja toivottavasti saamme tehdä sitä vielä pitkään, se on sen kaiken ajan ja rahan arvoista. Muulla ajalla sitten seuraamme muuta jääkiekkoa; Liigaa, NHL:ää, KHL:ää, kaikkea mahdollista. Jos ei tv:stä, niin ainakin tulosten muodossa.

Tällainen on meidän perheen lätkätarina. Nytkin odotetaan innokkaana illan pelejä, vaikka omat joukkueet eivät vielä pelaakaan, ensi viikolla sitten jännitetäänn sitäkin enemmän. Kyllä on ollut tunnepitoisia keväitä meidän perheessä aina pudotuspelien ja finaalien aikaan, etenkin Kärppien ja Tapparan finaalisarjat muutama vuosi sitten.

* * *

Yllä oleva video esitettiin 2. toukokuuta kauden päättäneessä Liigagaalassa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen