Lauri Merikivi on JYPin uusi päävalmentaja

11.5.2018
Lauri Merikivi on JYPin uusi päävalmentaja

Kuva: SJL / Pasi Mennander

JYPin A-nuoria viimeiset kaksi kautta valmentanut ja tänä keväänä U18 MM-kultajoukkueen valmennusryhmään kuulunut Lauri Merikivi on solminut kolmivuotisen päävalmentajasopimuksen JYPin kanssa.

35-vuotias Merikivi on toiminut päävalmentajana lisäksi Mestiksen Peliitoissa kahdella kaudella, Kärppien B-nuorissa kolmella kaudella sekä Kärppien naisten SM-sarjajoukkueessa kolmella kaudella. 2000-syntyneiden maajoukkuevalmentajana Merikivi on työskennellyt kolmella kaudella vuosina 2015–18.

Valmentajauransa Merikivi aloitti jo 18-vuotiaana, vuonna 2000. Koulutukseltaan hän on liikunnanohjaaja (AMK).

– Päävalmentajavalinta on vahva kannanotto, kun mietimme, mihin suuntaan haluamme JYPiä viedä. Lauri on sosiaalisesti taitava ja tunnetusti yhteistyökyvykäs. Valinta tukee myös viimeistelyä vaille olevaa yhtiön uutta strategiaa, JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius kertoo.

JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kuvailee Merikiveä pelitapa- ja ilmapiirivalmentajaksi.

– Uskomme Merikiven olevan sekä valmennustiimimme että pelaajistomme moderni johtaja. Yhteistyötaidot valmentajien pikkukopissa sekä pelaajien isossa kopissa olivat hänen käyntikorttejaan seuraan tullessaan, ja ne vahvuudet ovat sittemmin tulleet koeponnistetuiksi ja todeksi todettuja. Merikivi pärjää tässä hetkessä, ja hänellä on vahva tulevaisuus ammattivalmentajana edessään, Holtari kiteyttää.

Lauri Merikivi on kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta ja luottamuksen osoituksesta tutussa organisaatiossa.

– Olen nauttinut työskentelystä tässä organisaatiossa ja saanut paljon vahvistusta omaan valmentajuuteeni ympärillä olleilta ihmisiltä. Liiga-joukkueen päävalmentajana toimiminen on ollut unelmani, joka on nyt viimeisten vuosien aikana muuttunut selkeäksi tavoitteeksi. Uskon vahvasti yhteistyön voimaan ja koen, että yksi isoimmista tehtävistäni on saada ihmisten parhaat puolet esiin ja auttaa joukkuetta sitä kautta voittamaan.

* * *

JYPin ensi kauden valmennusryhmään liittyy lisäksi Marko Malvela, joka toimii valmennuksen psykologisena tukena seuraavien kahden kauden ajan. JYPin A-nuorten päävalmentajavastuun ottaa puolestaan vastaan Jaakko Heikkilä, joka toimi kuluneella kaudella A-nuorten apuvalmentajana.


---
Julkaisija: Antti Seppänen