Niiralan Monttu uudistuu – muutoksia jo ensi kaudelle

7.5.2018
Niiralan Monttu uudistuu – muutoksia jo ensi kaudelle

Kuva: KalPa / YIT

Kuopion jäähallin, Niiralan Montun, uudistustyöt ovat käynnistyneet. Näkyvimpiä muutoksia jäähallin sisäpuolella tulevat olemaan uudet ringside-katsomot, uusi mediakuutio ja uudet ravintolatilat. Myös hallin yleisökapasiteetti kasvaa.

Jäähallin ulkopuolella remonttityöt käynnistyivät jo maaliskuun loppupuolella. Sittemmin myös jäähallin seinien sisäpuolella on aloitettu purkutyöt. Peruskorjaus sekä uimahallin ja pysäköintitalon rakentaminen ovat osa Kuopion kaupungin Kuntolaakso-hanketta. Hankkeessa urakoitsijoina toimivat YIT Rakennus Oy sekä Caverion Suomi Oy.

Hankkeen urakointi kestää kesään 2020 saakka, mutta jäähallin peruskorjaustyöt eivät häiritse KalPan Liiga-otteluita.

Nykyisen pysäköintipaikan tilalle rakennetaan 350-paikkainen pysäköintitalo. Se valmistuu syksyllä 2019.

Niiralan Montun pääsisäänkäyntinä toimii nykyinen B-sisäänkäynti.

Ringside-katsomot tuovat halliin lisää istumapaikkoja ja uusien paikkojen myötä katsojille tarjotaan mahdollisuus olla entistä lähempänä kenttätapahtumia. Noin 400 ringside-paikan ensimmäinen rivi tulee olemaan hieman kaukalonlaidan yläpuolella. Jäähallin katsojakapasiteetti nousee 5300 katsojaan.

Niiralan Montun kaukalo kapenee leveyssuunnassa nykyisistä mitoistaan kaksi metriä. Tulevalla kaudella KalPa pelaa 60x28-metrisessä kaukalossa.

Niiralan Monttuun rakennetaan myös lisää WC-tiloja, hallista tehdään ympärikierrettävä ja remontin myötä myös anniskelukatsomo palvelee katsojia. Myös jäähallin valaistus ja äänentoisto uusitaan. Liikuntaesteisten kulkemista parannetaan koko jäähallin ympäristössä ja sen sisällä.

>> Lue lisää: kalpa.fi


---
Julkaisija: Antti Seppänen