Liiga palkitsi kauden 2017–18 parhaat – tässä palkittujen lista

2.5.2018
Liiga palkitsi kauden 2017–18 parhaat – tässä palkittujen lista

Kuva: Mikko Pylkkö

Liiga-kausi 2017–18 huipentui keskiviikkona Tampereella kauden parhaiden palkitsemisiin. Seuraavassa palkintokategoriat ja palkintojen voittajat.

LIIGAN PALKINNOT

Unto Wiitala –palkinto (Paras erotuomari)
Aleksi Rantala

Pentti Isotalo –palkinto (Paras linjatuomari)
Sakari Suominen

Kalevi Numminen –palkinto (Paras valmentaja)
Mikko Manner, Kärpät

Äänimäärät: Mikko Manner, Kärpät 309 (49 ykkössijaa), Tero Lehterä, SaiPa 195 (20), Sami Kapanen, KalPa 100 (7), Ari-Pekka Selin, HIFK 89 (4), Jukka Rautakorpi, Tappara 22 (1), Kalle Kaskinen, TPS 11, Pekka Virta, Lukko 1, Karri Kivi, Ilves 1, Tyhjät 1

Urpo Ylönen –palkinto (Paras maalivahti)
Veini Vehviläinen, Kärpät

Äänimäärät: Veini Vehviläinen, Kärpät 234 (32), Dominik Hrachovina, Tappara 140 (16), Kevin Lankinen, HIFK 127 (12), Frans Tuohimaa, SaiPa 107 (11), Kaapo Kähkönen, Lukko 62 (5), Niko Hovinen, KalPa 42 (4), Atte Engren, HIFK 8, Juho Olkinuora, JYP 5 (1), Jussi Rynnäs, Kärpät 1, Emil Larmi, HPK 1, Tyhjät 2

Pekka Rautakallio –palkinto (Paras puolustaja)
Miro Heiskanen, HIFK

Äänimäärät: Miro Heiskanen, HIFK 197 (28), Mathew Maione, KalPa 154 (19), Miika Koivisto, Kärpät 136 (14), Jani Hakanpää, Kärpät 107 (11), Maksim Matushkin, Ässät 33 (2), Shaun Heshka, Kärpät 19 (2), Teemu Suhonen, Jukurit 19 (1), Libor Sulak, Pelicans 13 (1), Henrik Tallinder, TPS 11 (1), Mikko Lehtonen, Tappara 9 (1), Ryan O'Connor, HIFK 5 (1), Veli-Matti Vittasmäki, Tappara 5, Otso Rantakari, Tappara 3, Jake Newton, KooKoo/JYP 3, Lasse Kukkonen, Kärpät 3, Olli Juolevi, TPS 3, Juuso Riikola, KalPa 2, Joonas Lehtivuori, HPK 2, Casimir Jürgens, Pelicans 1, Ilkka Heikkinen, TPS 1, Tyhjät 3

Raimo Kilpiö –palkinto (Herrasmiespelaaja)
Jarkko Immonen, JYP

Jarmo Wasaman muistopalkinto (Paras tulokas)
Petrus Palmu, TPS

Äänimäärät: Petrus Palmu, TPS 308 (52), Jesperi Kotkaniemi, Ässät 127 (10), Jonatan Tanus, SaiPa 87 (5), Olli Juolevi, TPS 86 (8), Teemu Kivihalme, Kärpät 42 (2), Casimir Jürgens, Pelicans 13, Eetu Tuulola, HPK 13, Rasmus Kupari, Kärpät 9, Teemu Lepaus, Ilves 5 (1), Oskari Laaksonen, Ilves 3, Anttoni Honka, JYP 1, Henry Mäntylä, Ilves 1, Juha Jääskä, HIFK 1, Tyhjät 15, Hylätyt äänet 18

All Stars –kentällinen
Maalivahti: Veini Vehviläinen, Kärpät
Puolustajat: Miro Heiskanen, HIFK ja Mathew Maione, KalPa
Keskushyökkääjä: Antti Suomela, JYP
Laitahyökkääjät: Julius Junttila, Kärpät ja Charles Bertrand, Kärpät

Äänimäärät / keskushyökkääjä: Antti Suomela, JYP 68+1=69, Mikael Ruohomaa, Kärpät 5, Oula Palve, HPK/TPS 3+1=4, Alexandre Texier, KalPa 1, Otto Rauhala, Tappara 1. Seuraavat äänet laskettiin mukaan laitahyökkääjä-äänestykseen: Julius Junttila, Kärpät 2, Jukka Peltola, Tappara 1.
Äänimäärät / laitahyökkääjät: Julius Junttila, Kärpät 68+2=70, Charles Bertrand, Kärpät 34, Tomi Kallio, TPS 24, Kristian Kuusela, Tappara 12, Juuso Puustinen, JYP 6, Erik Thorell, HIFK 4, Jukka Peltola, Tappara 3+1=4, Kristian Vesalainen, HPK/Kärpät 2, Henrik Haapala, Tappara 1, Malte Strömwall, KooKoo 1, Sebastian Repo, Tappara 1, Jani Tuppurainen, JYP 1, Sami Sandell, Ilves 1, Tyhjät 2. Seuraavat äänet laskettiin mukaan keskushyökkääjä-äänestykseen: Oula Palve, HPK/TPS 1, Antti Suomela, JYP 1.
Maalivahti ja puolustajat valittiin Ylönen- ja Rautakallio-palkintojen äänestysten perusteella.

* * *

Palkintoäänestykseen osallistui kaikkiaan 81 toimittajaa. Toimittajat valitsivat kolme kärkiehdokastaan jokaisesta kategoriasta. Ykkössija on viiden, kakkossija kolmen ja kolmossija yhden pisteen arvoinen. Kilpiö-palkinnon valitsi Jääkiekon SM-liiga Oy. Erotuomaripalkitut valitsi erotuomarien koulutusryhmä.

* * *

Liigayhteisö-palkinto
Huoltajat

Alumnien tähdet –kilpailun voittaja (Eniten tähtiä runkosarjassa)
Sami Sandell, Ilves

* * *

JÄÄKIEKKOLIITON PALKINNOT

Naisten Liigan Riikka Nieminen –palkinto (Paras pelaaja)
Linda Välimäki, Ilves

Aaro Kivilinnan muistopalkinto (Paras seura)
Kärpät

Pisteet: Kärpät 37, Tappara 33, HIFK 26, Blues 25, TPS 16, KalPa 13, JYP 10, Ässät 10, KJT Haukat 10, HPK 8, Jokerit 8, Ilves 7, Kuortaneen Urheiluopisto 7, KJT 5, RW 3, SaiPa 2, Pelicans 2, Lukko 2, APV 2, KooKoo 1, K-Kissat 1. (Tasapisteissä järjestyksen ratkaisee loppusijoitus Liigassa)

Mestarijoukkueen valmentajapalkinto
Mikko Manner, Kärpät

Keijo Pehun Viheltäjäpatsas (Paras erotuomari)
Mikko Kaukokari

President's Trophy (Kunniapuheenjohtaja Kai Hietarinnan lahjoittama erikoispalkinto)
Riikka Välilä

Kalen Kannu
JYP

* * *

JÄÄKIEKKOJOURNALISTIEN PALKINNOT

Jouko Autero –palkinto (Vuoden jääkiekkotoimittaja)
Sami Hoffrén, Ilta-Sanomat

Vuoden kiekkoteko –palkinto
Pelicans–HPK-ottelutapahtuma Tallinnassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen