Tapparan Sebastian Revolle pelikielto – katso video

24.4.2018

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Tapparan hyökkääjä Sebastian Revolle yhden ottelun pelikiellon maanantain Tappara–Kärpät-ottelussa tapahtuneesta jalkapyyhkäisystä.

Sebastian Repo on pelikielllossa Kärppien ja Tapparan välisessä viidennessä finaaliottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Sebastian Repo
Ottelu: Tappara–Kärpät
Peliaika: 03:11
Pelipäivä: 23.4.2018

1. Selostus asiasta

Otteluvalvoja on raportoinut päävideotuomarille Tappara–Kärpät-ottelun ajassa 03:11 tapahtuneen tilanteen, josta ottelussa ei tuomittu rangaistuksia. Kyseisessä tilanteessa Tapparan Sebastian Repo kamppailee Kärppien Taneli Ronkaisen kanssa ja kaataa tämän jäähän. Otteluvalvoja on pitänyt Revon tekoa jalkapyyhkäisynä.

Päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä päävideotuomarin näkemyksen mukaan ottelurangaistus jalkapyyhkäisystä.

Repo on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 160 määritelmän mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja vaarallisesti horjuttaa vastustajan tasapainoa kohdistamalla iskun takaapäin vastustajan jalkaan tai luistimeen taikka vetämällä vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai potkaisten vastustajan jalat alta. Jalkapyyhkäisyssä on kyse vastustajan kunnioituksen vastaisesta teosta, josta säännön 160 i-kohdan mukaan tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan kiekottomat Repo ja Ronkainen kamppailevat maalille pääsemisestä. Kamppailun aikana Repo pyrkii pääsemään Ronkaisen edelle vetämällä tätä vasemmalla käsivarrellaan taaksepäin ylävartalosta. Samalla Repo tuo vasemman jalkansa vastustajan takaa eteenpäin saaden ensiksi vastustajan oikean jalan nousemaan ilmaan. Revon jalan liike jatkuu vielä eteenpäin osuen lopulta vastustajan vasemman jalan luistimen takaosaan, minkä seurauksena vastustaja kaatuu holtittomasti selälleen.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Repo kohdistaa vasemmalla käsivarrellaan vastustajan ylävartaloon vetoliikkeen ja samalla pyyhkäisee vasemmalla jalallaan vastustajan jalat alta jalkapyyhkäisy-säännössä tarkoitetulla tavalla. Teosta on siten määrättävä ottelurangaistus.

3. Ratkaisu

Tapparan Sebastian Revolle määrätään yhden ottelun pelikielto.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

24. huhtikuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen