Huippujännittävä pronssiottelu päättyi HIFK:n juhliin – Petrell ratkaisi

20.4.2018
Huippujännittävä pronssiottelu päättyi HIFK:n juhliin – Petrell ratkaisi

Kuva: Timo Savela

TPS ja HIFK tarjoilivat Liigan pronssiottelussa yli 7000 katsojalle todellisen jännitysnäytelmän! Ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, kun helsinkiläisten kapteeni Lennart Petrell laukoi HIFK:lle sen seurahistorin kymmenennen pronssimitalin.

TPS–HIFK 2–3 JA (0–1, 2–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Liigan pronssiottelua TPS:n ja HIFK:n välillä käynnistyi tunnustelevissa merkeissä. Mitä pidemmälle ottelu kuitenkin eteni niin sitä enemmän se syttyi liekkiin. Illan avausmaali nähtiin ensimmäisessä erässä ajassa 15.19, kun Teemu Tallberg onnistui ohittamaan kotijoukkueen maalia vartioineen Rasmus Tirrosen. Osuma oli kesken kauden HIFK:hon siirtyneelle Tallbergille playoffsien kolmas.

Toisessa erässä kuvaan astui TPS-hyökkääjä Oula Palve, joka iski kiekon kahdesti HIFK:n maaliin. Ensin Palve tasoitti ottelun 1–1:een ajassa 34.13. Miehen iskemä illan toinen tasoitusmaali oli luvassa toisen erän viimeisellä minuutilla. Osumien myötä HPK:sta TPS:ään siirtynyt Palve kasvatti playoffsien maalimääränsä neljään. Myös HIFK pääsi toisessa erässä maalien makuun, kun Palveen osumien välissä Teemu Eronen heilutti maaliverkkoa ylivoimalla. Osuma oli Eroselle playoffsien kolmas.

Päätöserässä peli syttyi todelliseen liekkiin ja molemmat joukkueet hakivat ahkerasti voittomaalia. Gatorade Centerin 7021 katsojaa elivät varsinkin päätöserässä upeasti pelissä mukana. Erä jäi kuitenkin maalittomaksi ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika sai dramaattisen ratkaisun. Ensin ajassa 61.10 Ilari Filppulan mahdollista maalitilannetta tarkisteltiin videolta, mutta kiekko ei lopulta ylittänyt maaliviivaa. Videotarkistuksen jälkeen peli ehti jatkua ainoastaan 25 sekuntia, kun HIFK-kapteeni Lennart Petrell iski voittomaalin ja huudatti runsaslukuisesti paikalle saapuineita vieraskannattajia! Osuma oli Petrellille playoffsien toinen.

Pronssimitali on HIFK:n seurahistorian kymmenes!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen