JYP sopimukseen tuoreen Mestis-mestarin kanssa – “Rohkaiseva esimerkki kiekkourasta haaveileville nuorukaisille”

18.4.2018
JYP sopimukseen tuoreen Mestis-mestarin kanssa – “Rohkaiseva esimerkki kiekkourasta haaveileville nuorukaisille”

Laitahyökkääjä Markus Jokinen on solminut yksivuotisen sopimuksen JYPin kanssa. 29-vuotias Jokinen voitti tällä kaudella Mestiksen mestaruuden KeuPa HT:n riveissä.

Keuruulaisjoukkueen kapteeni kokosi runkosarjan 44 ottelussaan pisteet 29+22=51. Pistepörssissä Jokinen sijoittui neljänneksi ja maalipörssissä toiseksi. Playoffseissa Jokinen oli piste- ja maalipörssien ykkönen saldolla 12+6=18. Hänet palkittiin myös playoffsien arvokkaimman pelaajan Håkan Hjerpe -palkinnolla.

Jokinen on pelannut Liigaa kolmella kaudella. Vuosina 2015-17 hän edusti Ilvestä ja käväisi kuluneella kaudella kolmen ottelun verran JYPissä. Liiga-ura on tuottanut 89 ottelussa pisteet 10+12=22. Mestiksessä hän on pelannut 137 ottelua pistein 50+57=107.

– Huikea persoona ja johtaja. Kovaa numerotulosta syntyi tasaiseen tahtiin koko kauden ajan. Joukkue ensin -asenteensa ansiosta Jokinen oli omalle joukkueelleen tehopisteitäänkin arvokkaampi pelaaja. Hän on kannustava esimerkki pelaajasta, joka on kiiruhtanut hitaasti huipulle. Längelmäen Urheilijoiden kasvatti on omalla sitkeydellään ansainnut omat onnen hetkensä opiskelijana, urheilijana ja jääkiekkoilijana. Markuksen urakehitys toimii rohkaisevana esimerkkinä kaikille kiekkourasta haaveileville nuorukaisille Suomi-sarja- ja kakkosdivisioonatasoilla ympäri Suomenmaan, kuvailee Jokista JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.


---
Julkaisija: Antti Seppänen