Tapio Laakso Ilveksestä Lukkoon - “iso liideri kentällä ja pukukopin puolella”

11.4.2018
Tapio Laakso Ilveksestä Lukkoon - “iso liideri kentällä ja pukukopin puolella”

Kuva: Mikko Pylkkö

Lukko on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Tapio Laakson kanssa. Laakso on pelannut neljä edellistä kautta Ilveksen riveissä.

32-vuotias Laakso on pelannut Liiga-urallaan kaikkiaan 586 ottelua pistein 98+136=234. Ilveksen lisäksi Laakso on edustanut KalPaa (2007-11) ja TPS:ää (2011-14).

– Olen todella innoissani uudesta sivusta urallani. Haluan voittaa ja ainoa tavoitteeni on olla mukana nostamassa Lukkoa kohti Liigan kärkeä. Tiedän entuudestaan Pekka Virran vaatimustason ja uskon, että se on avain menestykseen, Laakso kertoo.

Ilveksessä Laakso toimi kolme edellistä kautta joukkueen kapteenina. TPS:n kapteenina hän oli kaudella 2013-14.

– Kertoo aika paljon pelaajasta, että hän on kuulunut viimeisen kahdeksan kauden ajan kolmessa eri seurassa joukkueidensa kapteenistoon. Kyseessä on iso liideri kentällä ja pukukopin puolella, ja hän johtaa ennen kaikkea omalla esimerkillään ja vaatimustasollaan, Lukon päävalmentaja Pekka Virta painottaa.

– Tapio on kivenkova ammattilainen, joka ajattelee aina ensisijaisesti joukkuetta. Hän luo ympärilleen positiivista ilmapiiriä ja urheilun arvostamista, mikä omalta osaltaan nostaa varmasti koko porukan päivittäisen tekemisen tasoa.

Tapio Laakso muistuttaa, että joukkueet viettävät paljon aikaa keskenään ja pelaajat kokevat asioita yhdessä, siitä muodostuu parhaimmillaan tietynlainen veljesporukka.

– Jääkiekossa hienointa on voittaminen ja se, että se tehdään yhdessä joukkueen kanssa. Porukkaan kuuluminen on aina iso asia, minulle joukkue on kuin toinen perhe. Pitkän kauden aikana koetaan hienoja yhteisiä hetkiä ja pidämme aina toistemme puolta.


---
Julkaisija: Antti Seppänen