Ville Nieminen on Pelicansin uusi päävalmentaja

10.4.2018
Ville Nieminen on Pelicansin uusi päävalmentaja

Kuva: Tomi Natri

Pelicans on tehnyt kolmivuotisen päävalmentajasopimuksen Ville Niemisen kanssa. Lahtelaisten valmennusryhmän täydentävät Pasi Nurminen, Tommi Pärmäkoski ja Arttu Lipsanen.

Pelaajaurallaan Stanley Cupin voittanut 41-vuotias Ville Nieminen on toiminut kaksi viimeisintä kautta Jukureissa Risto Dufvan apuvalmentajana. Pelaajauransa päätyttyä Nieminen siirtyi valmennustehtäviin ja toimi kauden 2015-16 Mestiksessä pelaavan KeuPa HT:n päävalmentajana.

– Erittäin hyvä fiilis ja odotan jo kovasti ensi viikkoa, kun joukkueharjoitukset alkavat. Pelicans saa minusta pelaajalähtöisen ja vaativan valmentajan. Uskon yhteistyöhön ja siihen, että meillä on vahva valmennusryhmä, millä alamme tekemään töitä pelaajien ja pelin eteen. Lahdessa on tehty viime vuosina arvokasta työtä, minkä päälle on hyvä rakentaa, Nieminen kommentoi.

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen mukaan Nieminen oli seuran ykkösvaihtoehto uutta päävalmentajaa kartoitettaessa.

– Nieminen sopii erinomaisesti meidän strategiaamme. Hän on erittäin pidetty ja arvostettu valmentaja nuorten pelaajien keskuudessa, ja hänellä on nykyaikainen ajattelutapa jääkiekon pelaamisesta sekä valmentamisesta. Kokonaisuutena valmennusryhmämme on erittäin vahva ja toisiaan täydentävä. Huippuosaamista löytyy monelta sektorilta, Laukkanen sanoo.

Pasi Nurminen jatkaa valmennusryhmässä viime kausilta tutussa roolissaan ja Tommi Pärmäkoski joukkueen fysiikkavalmentajana. Nuorten SM-liigassa Tapparan maalivahtivalmentajana toiminut Arttu Lipsanen tulee Simo Vehviläisen tilalle ja vastaa maalivahtivalmentamisesta sekä joukkueenjohtajan tehtävistä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen