Tappara teki Liiga-historiaa – kirvesrinnoille kuudes peräkkäinen finaalipaikka

9.4.2018
Tappara teki Liiga-historiaa – kirvesrinnoille kuudes peräkkäinen finaalipaikka

Tappara-kapteeni Jukka Peltola oli maanantain ykkösnimi. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Tappara kaatoi maanantaina TPS:n neljännen kerran ja eteni Liigan finaaleihin puhtaasti voitoin 4–0. Hallitseva Suomen mestari teki voitolla Liiga-historiaa – finaalipaikka on kirvesrinnoille kuudes peräkkäinen.

Tappara–TPS 6–5 JA (1–1, 3–2, 1–2, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Neljännessä semifinaaliottelussa ei aikailtu maalinteon kanssa. Verkko nimittäin heilui molempien joukkueiden toimesta ripeästi. Ottelun avausmaalista vastasi Tapparan Mikko Lehtonen, joka veto yllätti TPS-maalia vartioineen Oskari Setäsen. Turkulaiset kuittasivat johdon kuitenkin vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Elmeri Eronen iski 1–1-tasoituksen.

Tappara hyppäsi toisen erän alussa jälkeen kuskin paikalle ennätysmies Kristian Kuuselan Liiga-uran 42. playoffs-maalilla. Tamperelaiset ehtivät nauttia johtoasemasta kuitenkin vain 40 sekuntia. Tällä kertaa tasoituksesta vastasi playoffsien neljännen osumansa tehnyt Petrus Palmu. Seuraavaksi olikin vuorossa turkulaisten johtomaali, kun minuuttia ja 32 sekuntia tasoituksesta Lauri Pajuniemi (1+1) iski maalin edestä vieraat ensi kertaa johtoon!

Ajassa 33.09 Tapparan huipputehokas ylivoima jauhoi tasoituksen, kun Sebastian Repo laukoi kiekon upeasti yläkulmaan. Tapparan pääsi päätöserään vielä johtoasemassa, kun toisen erän loppuhetkillä Jan-Mikael Järvinen karkasi puolittaiseen läpiajoon ja ujutti kiekon neljännen kerran TPS-maaliin.

Päätöserä ehti vanhentua ainoastaan 54 sekuntia, kun kiekkoa kaivettiin jälleen TPS:n maalista. Tällä kertaa maalintekijänä toimi kapteeni Jukka Peltola. Tapparan viidennen maalin jälkeen vierasjoukkue TPS otti ohjat käsiinsä ja tulostakin alkoi syntyä. Ensin Eric Perrin iski kavennuksen, kun ottelua oli jäljellä kuusi minuuttia 38 sekuntia. Lopussa turkulaisten uhkapeli tuotti tulosta, kun Oula Palve iski tasoituksen kuudella kenttäpelaajalla. Hyökkääjän upea laukaus vei ottelusarjan toista kertaa jatkoajalle.

Ottelun ratkaisijaksi kohosi kapteeni Peltola (2+1), joka iski Tapparan kuudennen maalin ajassa 74.06. Voittomaalin alusti Peltolan tavoin kolmen pisteen iltaa viettänyt Järvinen (1+2).

Kuudes peräkkäinen finaalipaikka – Tapparalle Liiga-ennätys

Tappara pelaa kuudennen kerran peräkkäin Liigan finaaleissa. Finaaliputki alkoi vuonna 2013 Ässiä vastaan ja jatkui kahtena seuraavana keväänä Kärppiä vastaan. Niistä kolmesta finaalisarjasta tuloksena oli hopeaa. Keväällä 2016 neljäntenä peräkkäisenä finaalikeväänään Tappara voitti kultaa HIFK:ta vastaan pelatuissa finaaleissa, samoin kuin viime keväänä KalPaa vastaan.

Mikään joukkue ei aiemmin ole kyennyt kuuteen peräkkäiseen finaalipaikkaan. Viiteen peräkkäiseen finaalikevääseen oli aiemmin yltänyt lisäksi TPS, joka teki saman tempun vuosina 1993-1997, tuloksena kaksi mestaruutta ja kolme hopeasijaa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen