Tappara nousi ylivoimalla voittoon Turussa – Haapala ratkaisi jatkoajalla

4.4.2018
Tappara nousi ylivoimalla voittoon Turussa – Haapala ratkaisi jatkoajalla

Gatorade Centerin ilta päättyi sinioranssiin juhlaan. (Kuva: Timo Savela)

Tappara aloitti semifinaalit HIFK:n tavoin vierasryöstöllä! Tamperelaiset nousivat kahden maalin takaa jatkoaikavoittoon TPS:stä. Illan sankari oli kahdesti osunut hyökkääjä Henrik Haapala. Hallitseva Suomen mestari iski kaikki kolme maaliaan ylivoimalla.

TPS–Tappara 2–3 JA (1–0, 1–0, 0–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Semifinaaliavauksen avauserä pelattiin tunnustelevissa ja tasaisissa merkeissä. Ottelun avausmaali nähtiin ainoastaan 34 sekuntia ennen erän päättymistä, kun Jani Forsström siirsi TPS:n onneekkaasti 1–0-johtoon. Puolustajan kauden avausmaali alustivat playoffsien kahdeksannen syöttöpisteensä merkkauttanut Ilari Filppula ja Olli Juolevi.

Sama tahti jatkui myös toisessa erässä, kun TPS vastasi erän ainoasta maalista. Tällä kertaa maalintekijänä toimi ruotsalaispuolustaja Lucas Ekeståhl-Jonsson, kun pelikello näytti lukemi 36.55. Ylivoimaosumaan esityön tekivät Oula Palve ja illan toisen syöttöpisteensä kerännyt Juolevi (0+2).

Tappara nousi kolmannen erän alussa mukaan taistaluun voitosta. Toivon kipinän herätti ylivoimalla ajassa 42.16 osunut Juhani Jasu. Hyökkääjän kevään toisen alustivat Mikko Lehtonen ja Tomas Záborský. Lisää seurasi kymmenen minuuttia ja viisi sekuntia myöhemmin – jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa maalintekijänä oli hyvään vireeseen päässyt Henrik Haapala. Haapalalle maalin tarjoilivat Otso Rantakari ja kapteeni Jukka Peltola.

Jatkoajalla molemmat pääsivät koittamaan kertaalleen ylivoimalla. TPS ei onnistunut, mutta Tappara käytti mahdollisuutensa tehokkaasti hyödyksi. Filppulan ottama kampitusjäähy ehti vanhentumaan ainoastaan yhdeksän sekuntia, kun Haapala ratkaisi ottelun illan toisella osumallaan ajassa 74.01. Voittoosuman alustivat Kristian Kuusela ja illan toisen syötön merkannut Rantakari (0+2).

Tappara johtaa semifinaalisarjaa nyt voitoin 0–1. Joukkueiden toinen kohtaaminen on ohjelmassa Tampereella perjantaina 6.4.

* * *

>> Varmista paikkasi Hakametsän playoffs-huumaassa!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen