HIFK ryösti avausvoiton Oulusta – Kärpät kaatui Kevin Lankisen johdolla

3.4.2018
HIFK ryösti avausvoiton Oulusta – Kärpät kaatui Kevin Lankisen johdolla

Juha Jääskä pääsi tiistaina tuulettamaan kauden kolmatta osumaansa. (Kuva: Jiri Halttunen)

HIFK aloitti semifinaalisarjan ryöstöllä, kun Kärpät kaatui Oulussa lukemin 1–4. Helsinkiläisten ykkösnimi oli vahvaa kevättä pelaava Kevin Lankinen, joka torjui ottelussa yhteensä 32 kertaa.

Kärpät–HIFK 1–4 (0–1, 0–0, 1–3)
>> Tilastot
>> Maalit

Liiga-kauden 2017–18 ensimmäinen semifinaalimaali nähtiin ajassa 12.22, kun 20-vuotias hyökkääjä Juha Jääskä vei HIFK:n vierasjohtoon. Jääskään uran toisen playoffs-maaliin alustivat Miro Heiskanen ja Teemu Engberg. HIFK pääsi avauserässä kahdesti ylivoimalle ja Kärpät kerran – tästä huolimatta erä sisälsi vain yhden täysosuman.

Toinen erä mentiin Kärppien merkeissä, mutta lisämaaleja ei nähty. Tästä pitivät huolen kuusi kertaa torjunut Kärppien Veini Vehviläinen ja peräti 13 kertaa kiekon tielle venynyt HIFK:n Kevin Lankinen. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen testaamaan myös ylivoimaansa.

HIFK ratkaisi ottelun kolmannen erän kahdella pikamaalilla. Ensin ajassa 41.47 kokoonpanoon palannut Vili Sopanen vei helsinkiläiset kahden maalin karkumatkalle Oliwer Kasken ja Jarkko Malisen esityöstä. Lisää seurasi vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun kapteeni Lennart Petrell osui Juhani Tyrväisen syötöstä. Viimeisen niitin Kärppien takaa-ajolle iski tyhjään maaliin osunut Juha-Pekka Haataja. Tämänkin osuman alusti kahden pisteen iltaa viettänyt Tyrväinen.

Kärpät rikkoi kuparisensa 33 sekuntia ennen päätössummeria, kun Jari Sailio onnistui ohittamaan Lankisen. Kavennusmaalin alustivat Sami Anttila ja Jani Hakanpää.

Avausvoiton myötä HIFK johtaa ottelusarjaa nyt 0–1. Seuraavaksi joukkueet kohtaavat torstaina 5.4. Helsingissä.

* * *

>> Nordis täyttyy kovaa vauhtia torstaille – osta liput playoffs-huumaan!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen