JYP-sentteri viikon tulikuumin – “Osoittanut onnistuvansa kovissa paikoissa”

26.3.2018

JYP-sentteri viikon tulikuumin – “Osoittanut onnistuvansa kovissa paikoissa”

Antti Suomela oli ratkaisuroolissa neljännesfinaaleissa perjantaina ja lauantaina. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYPin Antti Suomela on valittu Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Listan kärkikolmikkoon Suomelan jälkeen sijoittuvat TPS:n Eric Perrin ja HIFK:n Kevin Lankinen.

Antti Suomelan kolmas kausi Liigassa on ollut täynnä menestystä. Neljännesfinaaleissa HIFK:ta vastaan Suomela on ollut ratkaisuroolissa JYPin molemmissa voittopeleissä: perjantaina Suomela iski voittomaalin jatkoajalla ja lauantaina antoi syötön Ossi Ikosen jatkoaikaosumaan.

"Ensimmäisessä neljännesfinaaliottelussa ei päässyt vielä omalle tasolleen HIFK:n Carlssonin kentällisen puristuksessa, mutta seuraavissa kahdessa ottelussa Suomela oli vahvasti JYPin voittojen takana sekä maalintekijänä ja –alustajana. Osoittanut onnistuvansa kovissa paikoissa, erityisesti aiemmasta CHL-kokemuksesta rikastuneena."

Edellisen viikon tulikuumien ykköseksi noussut Eric Perrin takoi neljännesfinaalien kahdessa ensimmäisessä ottelussa SaiPaa vastaan pisteet 4+2. Kanadalaisen mittava kokemuspankki on tärkeä palanen TPS:n tavoitellessa menestystä tänä keväänä.

"Kahdessa ensimmäisessä neljännesfinaaliottelussa joukkueensa ykkösmies. On tottunut pelaamaan voittavissa joukkueissa. Joukkueet eivät ole voittaneet vähiten Perrinin ansiosta. Nousee esille tiukan paikan tullen."

Vasta vuodenvaihteessa kaukaloon palannut Kevin Lankinen esiintyi erinomaisesti runkosarjassa ja torjui 15 ottelussa 94,6 %:n varmuudella. 22-vuotias Lankinen muodostaa mainion maalivahtitandemin 30-vuotiaan Atte Engrenin kanssa.

"Antanut molemmissa pelaamissaan otteluissa joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Kahdessa ottelussa upposi kolme maalia ja torjuntaprosentti 96,1. Rauhallinen ja päättäväinen olemus kielii tasapainosta korvien välissä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen