HIFK ryösti kotiedun JYPiltä – ruotsalaishyökkääjät maalasivat

21.3.2018
HIFK ryösti kotiedun JYPiltä – ruotsalaishyökkääjät maalasivat

Kuva: Jiri Halttunen

HIFK ryösti keskiviikkona neljännesfinaalisarjan avauksessa kotiedun JYPiltä. Helsinkiläiset hakivat Jyväskylästä 1–2-vierasvoiton ruotsalaishyökkääjien Patrik Carlssonin ja Erik Thorellin maaleilla.

JYP–HIFK 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Jyväskylässä JYPin ja HIFK:n neljännesfinaalisarja alkoi räväkästi, kun Patrik Carlsson vei vierasjoukkueen johtoon ainoastaan minuutin ja 11 sekunnin jälkeen. Ruotsalaishyökkääjän Liiga-uran ensimmäisen playoffs-maalin alusti kokenut Juha-Pekka Haataja. Molemmat joukkueet pääsivät avauserässä koittamaan myös ylivoimalla, JYP jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta lisämaaleja ei nähty.

JYP sai toisen erän lopussa vihdoin haluamansa. HIFK:n Ville Varakas passitettiin rangaistusaitioon mailasta kiinnipitämisestä eikä kotijoukkue jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Juha-Pekka Hytönen laukoi tasoitusmaalin ajassa 39.47. Kotiyleisön sytyttäneen osuman alustivat Juuso Puustinen ja Jani Tuppurainen.

Päätöserässä nähtiin ainoastaan yksi maali ja siitä vastasi vierasjoukkue HIFK. Ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell iski voittomaalin ajassa 55.47. Osuman alustivat Carlsson (1+1) ja illan toisen syöttöpisteensä merkkauttanut Haataja. Johtomaalin jälkeen JYP haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta HIFK kesti ottelussa peräti 35 torjuneen Kevin Lankisen johdolla.

HIFK johtaa neljännesfinaalisarjaa nyt voitoin 0–1. Ottelusarjan toinen ottelu on ohjelmassa perjantaina 23.3. Helsingissä.

* * *

>> Osta liput Nordiksen playoffs-tunnelmaan!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen