SaiPa laittoi TPS:n tiukille – Budish ratkaisi jatkoajalla voiton turkulaisille

20.3.2018
SaiPa laittoi TPS:n tiukille – Budish ratkaisi jatkoajalla voiton turkulaisille

Zach Budish päästi turkulaisyleisön jännityksestä. (Kuva: Timo Savela)

SaiPa oli lähellä ryöstää kotiedun TPS:ltä heti ensimmäisessä ottelussa. Näin ei kuitenkaan päässyt käymään, vaikka lappeerantalaiset johtivat päätöserässä kahdella maalilla. Pitkän illan ratkaisijaksi nousi ensimmäisen jatkoerän lopussa osunut Zach Budish.

TPS–SaiPa 4–3 JA (1–0, 0–0, 2–2, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

TPS:n ja SaiPan ottelu alkoi vauhdikkaasti. Jo yhdeksän sekunnin jälkeen turkulaisten Henrik Tallinderille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus. Avausmaalikin nähtiin nopeasti, kun TPS:n Olli Juolevi yllätti Frans Tuohimaan ajassa 02.52.

Vierasjoukkue SaiPa nousi toisessa erässä tasoihin kanadalaishyökkääjä Curtis Hamiltonin osumalla. Tasoitusosuma hyväksyttiin lopulta videotarkistuksen jälkeen.

Viihdyttävässä päätöserässä nähtiin peräti neljä maalia. Lappeenrantalaiset karkasivat ensimmäisellä kympillä kahden maalin karkumatkalle Joni Nikon ja Elmeri Kaksosen osumilla. TPS ei kuitenkaan luovuttanut vaan nousi tasoihin kahden minuutin tehohetkellään. Osumista vastasivat Eric Perrin (1+1) ja Ilari Filppula (1+1).

Pitkän illan voittomaali nähtiin ajassa 78.08, kun TPS käytti hyväkseen SaiPa-pelaajan kiekon menetyksen. Ylivoimahyökkäyksen päätti voittomaaliin Zach Budish. Osuman alusti oivallisella syötöllä Oula Palve.

TPS johtaa neljännesfinaalisarjaa voitoin 1–0. Toinen ottelu on ohjelmassa Lappeenrannassa torstaina 22.3.

* * *

Ole osa Kisapuiston playoffs-tunnelmaa – osta liput!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen