Kärpät piti Ässät kurissa – Ruohomaa ja Rynnäs voiton takuumiehet

20.3.2018

Kärpät piti Ässät kurissa – Ruohomaa ja Rynnäs voiton takuumiehet

Kristian Vesalainen iski kauden neljännen maalinsa Kärpissä. (Kuva: Jussi Määttä)

Runkosarjan ykkönen Kärpät piti hyvävireisen Ässät kurissa neljännesfinaalien ensimmäisessä ottelussa. Kotijoukkue ratkaisi ottelun päätöserän alussa. Kärppien parhaat porilaistaustaiset Mikael Ruohomaa ja Jussi Rynnäs.

Kärpät–Ässät 4–1 (0–0, 1–0, 3–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Oulussa Kärppien ja Ässien välinen neljännesfinaalisarja alkoi maalittomalla avauserällä. Maalittomuudesta huolimatta kahdesti maalitilannetta tarkasteltiin videolta. Pitkä erä sisälsi yhteensä neljä rangaistusta.

Illan avausmaali nähtiin toisen erän alussa ajassa 23.05, kun Mikael Ruohomaa onnistui ohittamaan Andreas Bernardin. Avausmaaliin syöttöpisteen merkkautti Lasse Kukkonen. Myös toisessa erässä mahdollista maalia kelailtiin kertaalleen videolta.

Maalihanat aukesivat kunnolla vasta päätöserässä. Oululaiset ratkaisivat ottelun edukseen kolmannen erän alun kahdella maalillaan. Ensin Saku Mäenalanen iski maalin edestä 2–0 ja kolme minuuttia myöhemmin ajassa 46.41 Kristian Vesalainen laukoi kolmannen kerran kiekon Ässien maaliin. Myös Ässät sai päätöserässä kuparisensa rikki, kun Ville Korhonen ohitti Jussi Rynnäksen. Porilaisten takaa-ajo päättyi lopullisesti Ruohomaan illan toiseen maaliin.

Kaksi maalia tehneen Ruohomaan ohella kahden pisteen iltaa vietti Ville Leskinen (0+2). Myös maalivahti Rynnäs oli hurjassa vireessä kasvattajaseuraansa vastaan.

Ottelusarja jatkuu torstaina 22.3. Ässien kotiottelulla Porissa.

* * *

Ole mukana Isomäki Areenan playoffs-tunnelmassa – osta liput!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen