Ari-Pekka Pajuluoma Sportin päävalmentajaksi

13.3.2018
Ari-Pekka Pajuluoma Sportin päävalmentajaksi

Kuva: Vaasan Sport

Vaasan Sportin uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Ari-Pekka Pajuluoma. Sopimus on 1+1-vuotinen seuran optiolla.

42-vuotias Ari-Pekka Pajuluoma on hankkinut kiekkokoulutuksensa Sportissa. Pelaajaurallaan hän pelasi yli 200 ottelua Sportin paidassa. 2000-luvulla Pajuluoma kuului myös joukkueen kapteenistoon.

Valmentajaura alkoi kaudella 2006–07 apuvalmentajana Mikko Mannerin valmennusryhmässä Sportin Mestis-joukkueessa. Kaudesta 2010–11 lähtien hän toimi viiden kauden ajan apuvalmentajana Antti Törmäsen, Pasi Räsäsen ja Tomek Valtosen valmennusryhmissä. Pajuluoma on toiminut myös Sportin päävalmentajana kauden 2013–14 loppupuolella.

Sportin Nuorten SM-liigajoukkueen päävalmentajana Pajuluoma toimi kaudella 2015–16. Tällä hetkellä hän on Mestiksessä pelaavan Kokkolan Hermeksen päävalmentajana.

– Tavoitteeni on ollut päästä Liiga-joukkueen päävalmentajaksi. Kun Sport otti yhteyttä, ilmoitin, että olen kiinnostunut. Tiedän, että oman kylän pojalle tämä on iso haaste, mutta näen kotkataustani myös vahvuutena, Pajuluoma sanoo.

– Nuorella joukkueella lähdetään uuteen kauteen ja uskon, että laadukkaalla arkityöllä ja hyvällä ilmapiirillä meillä on kaikki mahdollisuudet olla hyvä Liiga-joukkue.

Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén kertoo uuden päävalmentajan taustalla olleen merkitystä sopimuksen teossa.

– Ensi kausi on seurallemme todella iso näytön paikka. Nykykiekon vahvan osaamisen lisäksi halusimme päävalmentajaksi henkilön, joka on tottunut toimimaan meidän kokoisessa organisaatiossa ja sitoutuu seuran suunnitelmiin sekä tavoitteisiin. Tässä tilanteessa Pajuluoman isosta kotkasydämestä on varmasti myös suurta apua, Kurtén uskoo.

Sportin valmennustiimissä jatkavat Sami Tervonen ja Markku Kyllönen. Maalivahti- ja fysiikkavalmennukseen sekä joukkueenjohtajan tehtävään kartoitetaan parhaillaan mahdollisia kandidaatteja.


---
Julkaisija: Antti Seppänen